banner388

Dr. Burak Tatar "Smear testi" hakkında bilgilendirdi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Burak Tatar, "Smear testi" hakkında bilgilendirdi.

Dr. Burak Tatar "Smear testi" hakkında bilgilendirdi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Burak Tatar, "Smear testi" hakkında bilgilendirdi.

07 Kasım 2021 Pazar 13:40
Dr. Burak Tatar "Smear testi" hakkında bilgilendirdi.

Opr. Dr. Burak Tatar açıklamasında "Smear rahim ağzı taramaların kullanılan bir testir. Çok kolay bir uygulaması vardır. Normal bir muayene sırasında yaklaşık 5 -10 saniyelik ekstra bir  işlem ile alınabilir.  Ağrısızdır. Yumuşak bir fırça yardımıyla alıdığı için hasta Smear alndığını hissetmez. Patolojik inceleme için patologa gönderilir. SMEAR testi günümüzde 30 yaş üstü kadınlara HPV- DNA ile birlikte yapılmaktadır. HPV - DNAnın duyarlılığı SMEAR'a göre daha yüksektir."

30 YAŞ ÜSTÜ HER KADINA 5 YILDA BİR HPV DNA ÖNERİYORUZ

Dr. Tatar açıklamasında "30 yaş üstü her kadına 5 yılda biir HPV DNA öneriyoruz. Böylece SMEAR ve HPV DNA  ile kadınlar yıllar önesinde öncü lezyonları hatta kanser olmayan lezyonların bile farkına vararak çok basit lokal tedavilerle önüne geçebiliyoruz. SMEAR testini bu nedenle öneriyoruz. SMEAR'ı bu nedenle yapıyoruz rahim ağzı kanserinin önüne geçmek için. Rahim ağzı kanserini tedavi etmek için değil. Böyle bir yanlış algılama ortaya çıkabiliyor. SMEAR Testi rahim ağzı kanserinden korunmak için yapılır. 24 yaş altı kadınlara rahim ağzı kanserinden korunmak için öncelikle aşıyı öneriyoruz sonrasında da 21 yaşından sonra SMAER 30 yaşından sonra da SMEAR VE HPV Testlerini yaptırarak takipte olmalarını öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

İletişim:0542 837 73 88

Adres: Dr. Burak Tatar, Körfez Mahallesi Atatürk Bulvarı 5. Kısım, D:No:3, 55200 Atakum/Samsun

Instagram: buraktatar_md

drburaktatar.com

Anahtar Kelimeler:
Burak TatarSmear Testi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.