banner388

Dr. Burak Tatar Kadınlarda hastalıklarla ilgili bilgilendirdi

Samsunhaber.com'u kliniğinde misafir eden Kadın Hastalıkları Jinekolojik Onkoloji uzmanı Dr. Burak Tatar, kadın hastalıklarıyla ilgili soruları yanıtladı...

Dr. Burak Tatar Kadınlarda hastalıklarla ilgili bilgilendirdi

Samsunhaber.com'u kliniğinde misafir eden Kadın Hastalıkları Jinekolojik Onkoloji uzmanı Dr. Burak Tatar, kadın hastalıklarıyla ilgili soruları yanıtladı...

05 Aralık 2021 Pazar 14:00
Dr. Burak Tatar Kadınlarda hastalıklarla ilgili bilgilendirdi

YUMURTALIK KANSERİ

Yumurtalık kanseri hakkında bilgi veren  Opr. Dr. Burak Tatar, “Tedavisi oldukça zor olan yumurtalık kanserinin büyük dezavantajı, hastalık teşhis edildiğinde çok ilerlemiş durumda olur ve bu yüzden tedavi süreci de zorlu olur. Bu anlamda kadınların oldukça dikkat etmesi ve düzenli olarak muayene olması gerekmektedir. Yumurtalık hastalığı, kadınlarda görülen en şanssız ve en çok neden olan jinekolojik hastalığı türüdür. Genellikle orta yaşların sonunda olan kadınlarda görülmektedir” diye konuştu.

SMEAR TESTİ

Dr. Tatar açıklamasında "30 yaş üstü her kadına 5 yılda biir HPV DNA öneriyoruz. Böylece SMEAR ve HPV DNA  ile kadınlar yıllar önesinde öncü lezyonları hatta kanser olmayan lezyonların bile farkına vararak çok basit lokal tedavilerle önüne geçebiliyoruz. SMEAR testini bu nedenle öneriyoruz. SMEAR'ı bu nedenle yapıyoruz rahim ağzı kanserinin önüne geçmek için. Rahim ağzı kanserini tedavi etmek için değil. Böyle bir yanlış algılama ortaya çıkabiliyor. SMEAR Testi rahim ağzı kanserinden korunmak için yapılır. 24 yaş altı kadınlara rahim ağzı kanserinden korunmak için öncelikle aşıyı öneriyoruz sonrasında da 21 yaşından sonra SMAER 30 yaşından sonra da SMEAR VE HPV Testlerini yaptırarak takipte olmalarını öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

RAHİM KANSERİNİN TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Dr. Tatar açıklamasında Rahim iç duvarı kanserinde genellikle cerrahi müdahale yapıyoruz. Ameliyat sırasından frozen section (hızlı patoloji) tekniklerinden yararlanarak rahim iç duvarındaki kanseri ileri ya da geri de olduğu yüzey söyleniyor ve biz  buna göre aynı esnada hasta uyanmadan, ameliyat sırasında lenf bezlerini temizliyoruz" ifadelerini kullandı.


Dr. Burak Tatar şu soruları cevaplandırdı:

  • Smear testi nedir?
  • Rahim ağzı kanseri tedavisi nasıl yapılır?
  • Rahim duvarı kalınlaşması nedir?
  • Rahim kanseri belirtileri nelerdir?
  • Rahim kanseri tedavisi nasıl yapılmaktadır?
  • Kolposkopi nedir, nasıl uygulanır?
  • HPV aşısı nedir, kaç yaşından itibaren uygulanması gerekiyor?
  • Yumurtalık kanseri nedir? belirtileri nelerdir?

İletişim:0542 837 73 88

Adres: Dr. Burak Tatar, Körfez Mahallesi Atatürk Bulvarı 5. Kısım, D:No:3, 55200 Atakum/Samsun

Instagram: buraktatar_md

www.drburaktatar.com

Son Güncelleme: 05.12.2021 15:07
Anahtar Kelimeler:
Burak Tatar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.