banner388

Dr. Burak Tatar Kadınlarda görünen kistler hakkında bilgilendirdi.

Kadın Hastalıkları Jinekolojik Onkoloji uzmanı Dr. Burak Tatar, kadınlarda görülen kistlere dair detaylı bilgilendirmede bulundu.

Dr. Burak Tatar Kadınlarda görünen kistler hakkında bilgilendirdi.

Kadın Hastalıkları Jinekolojik Onkoloji uzmanı Dr. Burak Tatar, kadınlarda görülen kistlere dair detaylı bilgilendirmede bulundu.

28 Kasım 2021 Pazar 14:43
Dr. Burak Tatar Kadınlarda görünen kistler hakkında bilgilendirdi.

Samsunhaber.com'u kliniğinde misafir eden Kadın Hastalıkları Jinekolojik Onkoloji uzmanı Dr. Burak Tatar, kadınlarda görülen kistlerle dair merak edilenleri anlattı. 

Jinekolojik Onkoloji  Uzmanı Dr. Burak Tatar ilk olarak over kistlerle ilgili "Over kistler her yaş grubundan kadında görülebilmektedir. Kistlerin tipleri ve risk durumları yaşa göre farklılık göstermektedir. Gençlerde daha çok basit dediğimiz çikolata kistleri ön plandayken menopoz sonrası kadınlarda basit kistler yerine daha çok tümor görüyoruz. Yaş ilerledikçe basit kist olasılığı düşüyor. Tümör ya da tümor öncüleri görülüyor. Biz her tip kisti takip etmek istiyoruz. Gençlerde görülen çikolata kistleri genelde 'benim çikolata kistim var hiçbir riski yok' olarak algılansa da bu yanlıştır. Çikolata kistlerinin altından bazı tümörler çıkabiliyor bu nedenle biz çikolata kistlerini de takip etmek istiyoruz. Her kist hastanın cerrahi operasyon geçirmesi demek değildir." ifadelerini kullandı.

Dr. Burak Tatar kadınlarda görülen kistlerle ilgili şu soruları cevaplandırdı:

-Overkist nedir kimlerde görülür?

- Kist ameliyatlarını kadın doğum uzmanları mı jinekolojik cerrahi uzmanı mı yapmalı?

-Erken tanının önemi nedir?

- Kistlerin belirtlileri nelerdir? Kadınlar bunu saptamak için ne yapmalı?

-Kist ve kanser gibi durumlardan korunmak için hangi test ve aşılar yaptırılmalıdır?

- Açık ve kapalı cerrahi farkı nedir, ağrı durumu nedir?

-Dr. Burak Tatar kliniğinde alınabilecek hizmetler nelerdir?

GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME İMKANI 

Dr. Burak Tatar açıklamasında Samsun dışında yaşayan hastalar ile gelmeden görüntülü toplantılar ile görüşme sağladıklarını belirterek. Herhangi bir belirtide en yakın hekime ya da kliniklerine başvurabileceklerini aktardı.

İletişim:0542 837 73 88

Adres: Dr. Burak Tatar, Körfez Mahallesi Atatürk Bulvarı 5. Kısım, D:No:3, 55200 Atakum/Samsun

Instagram: buraktatar_md

www.drburaktatar.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.