banner388

Doktor Kınaş hastası ile ameliyat sürecini değerlendirdi

Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Volkan Kınaş, Bursa'da gelerek revizyon cerrahisi olan Pelin Hanım ile ameliyat sürecini değerlendirdi.

Doktor Kınaş hastası ile ameliyat sürecini değerlendirdi

Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Volkan Kınaş, Bursa'da gelerek revizyon cerrahisi olan Pelin Hanım ile ameliyat sürecini değerlendirdi.

26 Kasım 2019 Salı 19:34

Samsun'un önde gelen obezite cerrahi uzmanlarından birisi olan Volkan Kınaş, fazla kilolardan kurtulmak isteyen hastalarını mutlu etmeye devam ediyor. Pelin hanımında bahsettiği gibi doktor seçiminin önemli olduğu obezite cerrahisinde başarılı bir grafik oluşturan Opr. Dr. Volkan Kınaş gerçekleştirilen revizyon cerrahisinden bahsetti. 

REVİZYON CERRAHİSİ NASIL OLUR? 

Revizyon Cerrahi

Tüm dünyada obezite ameliyatları içerisinde yaklaşık %10 luk bir bölümü revizyon cerrahileri oluşturur. Obezite ameliyatları sonrasında  düşük de olsa tekrar kilo alma ihtimali vardır. Bu hasta grubunda yapılacak cerrahi müdahale ile kilo almaları engellenebilir ve tekrar kilo vermeleri sağlanır. Bu işleme revizyon cerrahisi denir.

Revizyon cerrahisi yapılacak her hastada uygulanacak yöntem farklıdır. Bu işlemlerin tamamı laparoskopik olarak (kapalı) yöntemle yapılabilir.

Revizyon Cerrahisi Yöntemleri  

Mide Bandı olan hastada: Daha önce takılan band çıkarılır, hiç ameliyat olmamış gibi yaklaşılır ve uygun görülen ameliyat yöntemi gerçekleştirilir.

Gastrik Bypass olan hastada: Öncelikle mide ile barsak arasındaki geçiş genişlemiş ise endoskopi ile geçiş daraltılabilir. Bu sayede yiyecekler daha uzun süre midede kaldığı için hasta daha uzun süre tokluk hisseder.

Mideye birleştirilen barsak ansı ayrılarak daha ilerden tekrar birleştirilebilir. Bu sayede barsakların daha az bir kısmı besinle temas ettiği için alınan kalori miktarı azalır. Barsaklar arasında bypass yapılarak yine barsakların gıda ile ilişkisi sınırlandırılabilir.

Slevee Gastrektomi (tüp mide) olan hastalarda: Öncelikle ilk ameliyat yeterli değilse ya da mide tekrar genişlemiş ise yeniden slevee yapılabilir.

Roux-en-Y (proksimal) uygulanabilir. Bu varyant en sık kullanılan gastrik bypass tekniğidir.  Midenin girişine 30 ml’den küçük proksimal gastrik (mide girişinde) bir mide poşu oluşturulur. Bu yeni mide poşu yaklaşık 1 çay bardağından daha küçük bir hacme sahiptir. Mide poşu oluşturularak var olan mide devre dışı bırakılır ve besinlerin buraya gelmesi sağlanır. İnce bağırsakların distale (kalın barsağa) doğru giden kısımdan alınarak yaklaşık 50-75 cm kesilir ve oluşturulan yeni mide poşuna bağlanır. Geride kalan ve içinden safra ve pankreas sıvısı gelen ince barsak ucu ise yaklaşır 70-80 cm ileriden tekrar barsağa birleştirilir.

Duodenal Switch; Bu işlemde oniki parmak barsağı ayrılarak buraya ince bağırsakların distale (kalın barsağa) doğru giden kısımdan bağlantı yapılır. Bu sayede gıdalar daha az barsak yüzeyi ile temas eder.

Transit Bipartisyon; Bu işlem özellikle şeker hastalığı olanlarda şeker hastalığının da düzelmesini sağlar. Mide çıkışına yakın kısmına ince bağırsakların distale (kalın barsağa) doğru giden kısımdan bir ağızlaştırma yapılır. Bu sayede yiyeceklerin yarısı tüm barsağı dolaşırken, yarısı doğrudan barsağın sonuna gider. Bu hem kilo alımını azaltır hem de şekeri kontrol altına alarak insülin kullanımından hastayı kurtarır.

6 AYLIK DOKTOR ARAŞTIRMASI SONRASI TERCİH: VOLKAN KINAŞ 

Ameliyat sürecini değerlendiren Pelin hanım, "6 aylık doktor araştırması sonrasında Volkan Kınaş'ın adını duydum. Samsun'daki birkaç arkadaşıma rica ettim size ulaşması için. Sağ olsun arkadaşlar Volkan hocanın telefonuna ulaştır. Aslında ben korkarak geldim. Gerçekten hiç ameliyat olmamış gibiyim" dedi.

Detaylı bilgi için @dr.volkankinas instagram adresinden veya 0 546 773 73 44 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.