banner388

Doğru Vakitte Yemenizde Fayda Var

Gün içinde hayatınıza etki edecek kahraman yiyecekleri doğru zamanda tüketme fayda var.

Doğru Vakitte Yemenizde Fayda Var

Gün içinde hayatınıza etki edecek kahraman yiyecekleri doğru zamanda tüketme fayda var.

05 Ağustos 2016 Cuma 10:50
Doğru Vakitte Yemenizde Fayda Var
Temel kural, akşamı en hafif öğün ile sonlandırmak.
Sağlığımıza dikkat etmek için yediklerimizede dikkat etmemiz gerektiğini herkes bilmekte.Zaman zaman her bir köşeden beslenme tavsiyesi duymaktayız.Bu tavsiyelere uyduğumuz zaman da istediğimiz sonuçları elde edemiyoruz.Bunun sebebi olarak olarak gösterilen kaçırmış olduğumuz belirtilen nokta ise mucizevi gıdaların günün hangi saatinde tüketmemiz.

Uzmanlara göre temel kural olarak gösterilen, kuram ise yağlı olan yiyecekleri sabah vaktinde akşam ise en hafif bir öğün ile günü tamamlamak gerektiğini söylüyor.

Akşam vakti fındık kilo yapar, öğlen tüketildiğinde ise kolesterolü düşürür.
Fındık kalp ritmini düzenlemede önemli bir ürün.Kalp ritmini düzenlediğinden dolayı insanlarda kalp geçirme oranını azaltır ve bununla birlikte kolestrolüde düşürür.Eğer fındığın nimetlerinden yararlanmak istiyorsunuz fındığı öğlen vaktinde tüketmelisiniz.Akşam tüketilen fındık ise size kilo olarak geri dönecektir.

Peynir sabah tüketilmeli 
Kalsiyum bakımından bol zengin olan ve kemik erimesini önlemekte önemli bir faktör olan indirim sistemini düzenlemede, tansiyon düşürmede önemli bir tüketim elemanı olarak görülen peyniri sadece sabah kahvaltısında yenmesi tavsiye edilmekte.Akşam tüketildiğinde ise hamsızlığa yol açar.

Sabah yenilen şeker daha kolay yakılır
Uzmanlar sabah şekeri yenmesi tavsiyesini veriyor. Sabah tüketilen tatlıların daha kolay yakıldığı belirtilmekte. Akşam saatlerinde yediğiniz tatlı ise sadece kilo olarak geri döner ve bunun yanında akşam tüketilen tatlılar hızlı bir şekilde yakılamayacağından uyku sorunu ile karşılaşacağınız belirtilmekte.
Sabah tüketilen bitter çikolata yaşlanmınızın ününe geçer
Yaşlanma etkilerini azaltan bitter çikolatayı uzmanlar sabah tüketilmesini belirtiyor.Bununla birlikte içindeki antioksidan maddelerini vücuda yayar ve bu kalbe de iyi gelir.Gün içinde 25gr dan fazla tüketildiğ taktirde size kilo olarak geri dönecektir

Sabah vakti tüketilen  portakal gastrit riskini artırır
Portakal kendi mevsiminde ve gün içinde öğün aralarında tüketilmesinde fayda var.C vitamini bakımından zengin olan portakal sindirim sistemine de faydası oldukça büyük.Metobolizmayı hızlandırır.Portakalı eğer sabah kalktığınızda hiçbir şey yemeden tüketirseniz alerjik sorunlar ile mide problemlerine yol açabilir.

Elma kabuğu akşam zor hazmedilir
Elma içinde yer alan Pektini hazmetmenin zor olduğunu söyleyen uzmanlar akşam yemek yedikden sonra yediğiniz keyif elmanın kabuğunun midenizde zor hazmedildiğini belirtmekte.Mide hazmetmek için asidi arttırır buda rahatsızlık verir.Sabah tüketilen elma ise bağırsakları çalıştırır ve kansere yakalanmanın risklerinide azaltır.

Öğlen vakti tüketilen muz mide ekşimelerinin önüne geçer
Lif bakımın bolca zengin olan Muz, öğlen tüketildiği taktirde mide ekşimelerini azaltır ve hazmı kolaylaştırır.Akşam tüketildiğinde ise sindirim sisteminize kötü etki eder ve balgama sebep olur.

Sabah tütilen patatesli bir omlet kan kolestrolünü düşürürmeye yardımcı
Sabah tüketilen patates nişastası kandaki kolestrolü düşürür ve vücuda mineral sağlar. Akşam tüketilen patates ise kilo olarak size geri döner.

Kırmızı etin öğlen tüketmeye özen gösterin !
Demir içeriğinden bolca zengin olan et, öğlen vakti dtüketilmeli.Öğlen tüketilen et, üzerinizdeki yorgunluğunuzu alır ve hasta olmama riskini azaltır.Hazmetmesi 5 saat kadar süren et akşam tüketildiği taktirde sindiri sisteminize zararlı olacaktır.
 
Makarna vücudu toksinlerden arındırır
Lif bakımından zengin olan makarna,sabah ve öğlen vaktinde tüketildiği taktirde vücudu hem temizlemeye yardımcı olur hemde toksinleri dışarı atar.Diyabet riskini azaltır.Akşam tüketilen makarna ise kilo olarak geri dönecektir.
 
Son Güncelleme: 05.08.2016 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.