banner388

Doç. Dr. Sönmez Ocak bilgilendirdi: Obezite nedir? 

Samsun'da görev yapmakta olan Doç. Dr. Sönmez Ocak, obezite hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu.

Doç. Dr. Sönmez Ocak bilgilendirdi: Obezite nedir? 

Samsun'da görev yapmakta olan Doç. Dr. Sönmez Ocak, obezite hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu.

12 Şubat 2024 Pazartesi 18:25
Doç. Dr. Sönmez Ocak bilgilendirdi: Obezite nedir? 

Konuya ilişkin Doç. Dr. Sönmez Ocak şu bilgilere yer verdi:
 
OBEZİTE NEDİR?

Obezite besinlerle alınan kalorinin harcanan kaloriden fazla olması ve bu fazla kalorinin vücutta yağ dokusu olarak birikmesidir.

OBEZİTE TANISI NASIL KOYULUR?

Vücut kitle indeksi 30 ve üstü olan hastalara obezite tanısı konulmaktadır. Vücut kitle indeksi 30 ve 39 arasında olan hastalara obez, 40 ve üzeri olan hastalara ise morbid obez denilmektedir.  

OBEZİTE TEDAVİSİNDE CERRAHİNİN YERİ NEDİR?

Obezitenin günümüzdeki en etkin ve kalıcı tedavi yöntemi cerrahidir. Yapılan birçok araştırmada diğer tedavi yöntemlerine göre üstünlüğü kanıtlanmıştır. Bu nedenledir ki birçok uluslararası kuruluş tarafından diyet ve egzersiz ile kilo veremeyen hastalarda cerrahi tedavi şiddetle önerilmektedir.

OBEZİTE CERRAHİSİ RİSKLİ MİDİR?

Artık obezite cerrahisi deneyimli merkezlerde oldukça düşük komplikasyon ve mortalite oranlarıyla yapılmaktadır. En korkulan komplikasyon olan kaçak, yüzde birden daha az oranda görülmektedir. 

TÜP MİDE Mİ BYPASS MI?

Aslında bu sorunun net bir yanıtı yok. Her hasta kendi özelinde değerlendirilmelidir. Hastanın midesinin durumu, yandaş hastalıkların varlığı, cerrahın deneyimi ve hatta hastanın isteği göz önüne alınarak ortak bir tedavi planı belirlenmelidir. 

Samsun Medicana İnternational Hastanesi'nde görev yapmakta olan Doç. Dr. Sönmez Ocak ile  0 506 531 48 29 numaralı telefondan iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

İnstagram: sonmezdr
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.