banner388

Daha çabuk acıkmayı sağlıyor!

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Serap Yalın bazı gıdaların daha çabuk acıktırdığını söyledi.

Daha çabuk acıkmayı sağlıyor!

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Serap Yalın bazı gıdaların daha çabuk acıktırdığını söyledi.

24 Haziran 2017 Cumartesi 20:35
Daha çabuk acıkmayı sağlıyor!

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre; Glisemik indeksi yüksek besinler kan şekerini hızlı yükseltiyor ve acıkmayı hızlandırıyor. Glisemik indeksi düşük besinler ise kan şekerini yavaş yükseltiyor ya da dengede tutuyor. Peki Glisemik indeks ne demek?

Sağlıklı kilo vermek ve aynı kiloda sabit kalabilmek için düşük glisemik indeksli karbonhidratları ve bozulmamış yağları tüketmek gerekiyor.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Serap Yalın, düşük glisemik indeksli yiyeceklerle beslenmenin birçok soruna çare olduğunu söylüyor. Örneğin; glisemik indeksi düşük bir öğün iştahı kontrol ediyor, diyabet hastalarının şeker kontrolünü kolaylaştırıyor ve kalp damar hastalıklarını önlüyor.

GLİSEMİK İNDEKS?

Glisemik indeks (GI), karbonhidratların vücutta verecekleri glisemik tepkilerine (örn. glikoza dönüşmelerine) göre belirlenen sayısal bir değerdir. GI değeri 1 ila 100 arasında değişir; daha yüksek değerler kan şekerini daha hızlı yükselten gıdalara verilir. Saf glikoz bir referans noktasıdır ve glikozun glisemik indeksi 100’dür.

GLİSEMİK İNDEKS NASIL ÖLÇÜLÜR?

Glisemik indeks değerleri, bir gece boyunca aç kaldıktan sonra yemek yedirilen denekler üzerinde yapılan kan testleri ile belirlenir; belirli zaman aralıkları ile kan alınır ve kandaki glikoz değerleri ölçülür.

Glisemik indeks, karbonhidrat içeren gıdaların kan şekerini nasıl yükselttiğini ölçen bir değerdir. Gıdalar, referans alınan bir gıdaya kıyaslanır; bu gıda glikoz ya da beyaz ekmektir.

Kaynak:gundemkıbrıs.com

Son Güncelleme: 24.06.2017 21:07
Anahtar Kelimeler:
SağlıkGlisemik Indeks
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.