banner388

Cilt Gençleştirmede Yeni Uygulama

FBM Tıp Merkezi Medikal Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin, cilt gençleştirmede oldukça etkili bir yöntem olan somon balığı DNA uygulaması hakkında bilgi verdi.

Cilt Gençleştirmede Yeni Uygulama

FBM Tıp Merkezi Medikal Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin, cilt gençleştirmede oldukça etkili bir yöntem olan somon balığı DNA uygulaması hakkında bilgi verdi.

14 Kasım 2016 Pazartesi 12:43
Cilt Gençleştirmede Yeni Uygulama

FBM Tıp Merkezi Medikal Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin, somon balığı DNA uygulaması ile yaşlanmanın geciktirildiğini ve sonuçlarının da oldukça memnun edici olduğunu belirterek, “Dokulara ait tüm özellikler DNA'da barındırılır ve kalıtımsal özelliklerden de DNA’lar sorumludur. Bilim adamlarının yaptığı araştırmalar sonucunda somon balığı sperm DNA’sının yani somon DNA'sının insan DNA’sı ile çok yakın olduğu belirlenmiştir. Bu bağlamda da somon DNA içerikli ürünlerin, yıpranmış ve yaşlanma belirtileri gösteren insan dokularının tamirinde kullanılabileceği düşüncesi gündeme gelmiştir. yapılan klinik çalışmalar da bu tezi kanıtlamıştır. Günümüzde somon DNA ve hyaluronik asitli solüsyonlar oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Vücudumuzun bağ doku yani destek doku elemanlarından biri olan Hyaluronik asit ile somon DNA’dan oluşan bu kombinasyon özellikle cilt, cilt altı dokuyu onarmak ve yenilenmeyi uyarma amacıyla kullanılmaktadır. Böylelikle ciltte elastikiyet artışını sağlayan kolajen ve elastin sentezi oluşur. Hyaluronik asitle cildin nem doygunluğunu sağlanırken, somon DNA molekülüyle yeni protein sentezi uyarılarak cilt altı bağdokusu ve cildin yenilenmesi, gençleşmesi sağlanmaktadır. Üstelik bu kombinasyonla anti-oksidan sistem de hareketlendirilmiş olur. Kısaca, somon DNA+hyaluronik asit solüsyonu cilt, cilt altı nem dengesi, bağ doku yenilenmesi ve yaşlanmanın geciktirilmesini sağlar. Böylelikle cilt ışıltı ve tonus artışı yani gerginlik kazanırken, devam edecek yaşlanma süreci ise yavaşlatılarak hastaya zaman kazandırılmış olur. Somon DNA uygulaması sonuçları açısından da oldukça yüz güldürücü olan medikal estetik bir uygulamadır” dedi.

Somon DNA uygulamasıyla ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme: 26.11.2018 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nermin 2018-11-26 14:20:51

Bence SOMON DNA özellkile 2019'da rağbet görecek.