banner388

Canan Karatay, "Yedikten sonra sakın çöpe atmayın yutun" dedi 

Yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Canan Karatay bu sefer zeytin ile ilgili açıklamada bulundu. Zeytini yedikten sonra çekirdeğininde yutulması halinde baş ve diş ağrısına iyi geleceğini ifade etti. 

Canan Karatay, "Yedikten sonra sakın çöpe atmayın yutun" dedi 

Yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Canan Karatay bu sefer zeytin ile ilgili açıklamada bulundu. Zeytini yedikten sonra çekirdeğininde yutulması halinde baş ve diş ağrısına iyi geleceğini ifade etti. 

21 Nisan 2022 Perşembe 17:26
Canan Karatay, "Yedikten sonra sakın çöpe atmayın yutun" dedi 

Sağlıklı ve uzun ömürlü yaşamanın püf noktalarını anlatan Canan Karatay yaptığı açıklamalar ile bu sefer adeta sosyal medyayı salladı. Canan Karatay zeytinden çok daha faydalı olan besinin zeytin çekirdeği olduğunu söyledi. Zeytin çekirdeğinin saymakla bitmeyen faydası olduğunu söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay "Günde 5 ya da 6 adet zeytin çekirdeği yutarak ne başınızı ne de dişinizi ağrıtabilirsiniz"dedi. 

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİNİ ÇÖPE ATMAYIN

'Zeytin çekirdeğini sakın çöpe atmayın, yutun diye' Canan Karatay, çekirdeğin kötü kolesterolü düşürdüğünü söyledi. Canan Karatay, günde muhakkak 5 ya da 6 adet zeytin çekirdeği yutulmasını önerdi. 

Canan Karatay, zeytin çekirdeğinin yalnızca kötü kolesterol için değil insan vücudu için birçok faydasının olduğunu belirtti. Zeytin çekirdeği özellikle mide asidini düzenleyen önemli besin kaynakları arasında bulunuyor. Ülser, gastrit ve reflü gibi mide rahatsızlıklarının tedavi edilmesi için büyük önem taşıyor. 

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Zeytin çekirdeğinin saymakla bitmeyen faydaları bulunurken özellikle sindirimi kolaylaştıran etkisi var. Kanserojen hücre oluşumunu engelleyen zeytin çekirdeği vücudun bağışıklık sitemini de güçlendiriyor. 

Kaynak: internethaber.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orhan USTA 2022-04-22 09:11:31

Bu kişi hiçbir geçerli araştırma sonucu, referans v.b. göstermeden sırf popülizm için aklına geleni halkın diline çevirip öğütler veriyor. Sakın Karatay gibilere doğrudan inanmayın. Söylediklerinin doğru mu yanlış mı olduğunu mutlaka araştırın. Çoğunun dayanaksız ve anlamsız ya da yanlış olduğunu göreceksiniz. Sağlıkta yarım bilgi daha tehlikelidir.

Avatar
Turgut karanfil 2022-04-21 20:41:37

zeytin ana yine mi sen.

Avatar
Ireceb 2022-04-22 02:23:57

Sivri çekirdekli kalamata olmasın.barsağınızı çizer.apendisit olursunuz.

Avatar
Ayfer 2022-04-23 04:43:06

Sakın ha zeytin çekirdeğini yutmayın benim kardeşimin boğazına kaçan zeytin çekirdeği yemek borusunu yırtıp çok ağır ameliyat geçirdi yemek borusunu kaybetti ölümcül
sonuçlara yol açabiliyor inanmayın

Avatar
Ali uçar 2022-04-23 08:46:31

Karatay gerçekleri anlatıyor sağlıklı bilgiler veriyor verdikçe bazılarının işine gelmiyor mümkün olduğunca görsel yayına bile çıkarmıyorlar çünkü bazı firmaların işine gelmiyor EVET ZEYTINI VE HURMAYI ÇEKİRDEĞİ İLE BİRLİKTE YİYORUZ şifasını buluyoruz Çünkü Rasullullah sav öğüdü
Afiyet olsun

Avatar
Abdullah Dülger 2022-04-23 14:03:07

Her gün dört beş adet yutuyorum, hiç bir zararını görmedim.sindirim sistemimde sağlıklı. Mide problemi cekmiyorum, memnunum tavsiye ederim...

Avatar
Ihsan 2022-04-26 19:04:46

Yahu zeytin cekirdegi barsak deler.anusu yirtar sacmalamayin milleti iyice deney tahtasi yaptiniz.hani guldur guldurde picamali şevjet hoca salak yerine koydugu izleyicilere git kendini ucurumdan at diyor ya onlarda deniycem hocam diyorlar onun gibi bir şey.

Avatar
Gul 2022-04-27 03:05:45

Daha geçenlerde bağırsakları tıkanan adam vardı 30 yakın zeytin çekirdeği çıktı saçma sapan iş yapmayın