banner388

Bu Belirtilere Dikkat Edin! Eksikliği Kalp Krizine Yol Açabilir!

Vitaminler ve mineraller vücudun sağlıklı olması için büyük önem taşımaktadır. Eksikliklerinde çeşitli problemler meydana gelmektedir. Mineral eksikliğinin önemsiz görülmesi daha büyük problemlere yol açabilir. Önemli mineraller arasında bulunan magnezyum eksikliği de kalp krizlerine neden olabilmektedir.

Bu Belirtilere Dikkat Edin! Eksikliği Kalp Krizine Yol Açabilir!

Vitaminler ve mineraller vücudun sağlıklı olması için büyük önem taşımaktadır. Eksikliklerinde çeşitli problemler meydana gelmektedir. Mineral eksikliğinin önemsiz görülmesi daha büyük problemlere yol açabilir. Önemli mineraller arasında bulunan magnezyum eksikliği de kalp krizlerine neden olabilmektedir.

26 Eylül 2022 Pazartesi 20:54
Bu Belirtilere Dikkat Edin! Eksikliği Kalp Krizine Yol Açabilir!

Magnezyum, vücudun işlevi için çok önemli bir mineraldir. Vücut magnezyumu kendi başına üretemez. Magnezyumun besinlerden ve takviyelerden sağlanması gerekir. Magnezyum kan basıncının normal seviyede seyretmesine, kemiklerin güçlü ve kalp ritminin sabit kalmasına yardımcı olur. Ayrıca düşük magnezyum seviyeleri kısa vadede belirtilere neden olmasa da, tip 2 diyabet, kalp hastalığı, duygu bozuklukları ve migren gibi rahatsızlıklarla bağlantılıdır. Eksikliğinde ostoeporoz, kalp rahatsızlıkları, hipertansiyon, diyabet gibi problemlere yol açar.

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ

Magnezyum eksikliği belirtileri arasında; iştahsızlık, bulantı, kusma, saç dökülmesi, kabızlık, yorgunluk ve halsizlik sayılabilir. Daha şiddetli vakalarda ise; kas krampları, kardiyak aritmiler, uyuşma, konsantrasyon eksikliği, zihinsel bulanıklık, fibromiyalji görülebilir.

MAGNEZYUMU YÜKSEK GIDALAR

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Ispanak ve pazı başta olmak üzere koyu yeşil yapraklı sebzeler magnezyum bakımından zengin yiyeceklerin başında geliyor. Bu besinlerden destek almak içinse onları olabildiğince doğal halleriyle tüketmeniz önem taşıyor. Bu yüzden ıspanak ve pazı gibi yeşillikleri tüketmek için onların yemeklerini yapmak yerine onları taze halleriyle bir salataya dönüştürebilir, bu şekilde tüketebilirsiniz.

BİTTER ÇİKOLATA

Çikolataların en sağlıklısı olarak anılan bitter çikolata da magnezyum konusunda vücudumuza destek olan isimlerden. Üstelik tahmin edebileceğinizden çok daha fazla. Bu yüzden kakao oranı %60 ya da üzeri bitter çikolataları tercih edebilir, sağlığınızı etkileyecek aksi bir durum olmadığı ve doktorunuz önerdiği sürece düzenli olarak bitter çikolata tüketebilirsiniz.

KURUYEMİŞLER

Badem, ceviz ve kaju başta olmak üzere kuru yemişler de magnezyum bakımından zengin yiyecekler arasında yerini alıyor. Yalnız dikkat, magnezyum ihtiyacını karşılamak için aşırı miktarda kavrulmuş ve/veya baharatlanmış kuru yemişler yemek yarardan çok zarar getirebilir. Bu sebeple kuru yemiş yerken mutlaka olabildiğince doğal, işlem görmemiş, tuzlanmamış olanları tercih etmeye ve günde bir avuçtan fazla tüketmemeye özen gösterin.

BAKLAGİLLER

Kuru fasulyeden mercimeğe, mutfağımızda sıkça yer verdiğimiz kuru baklagilleri de vücudunuzun magnezyum ihtiyacını karşılamak için bir destekçi olarak kullanabilirsiniz.

MUZ

Doğal bir potasyum kaynağı olarak gördüğümüz ve bildiğimiz muz, sadece potasyum değil, magnezyum açısından da oldukça zengin besinlerden. "Magnezyum nelerde var" diye düşünenleri belki de en çok mutlu edecek isimlerden.

YULAF

Sağlıklı beslenenler, diyet yapanlar onu zengin besin lifi sebebiyle çokça tercih ediyor, uzun süre tok tutması da kalpleri fethediyor. Şimdi ise yulafı sevmek için bir sebebimiz daha var: Yulaf da magnezyum içeren besinler arasında yerini üst sıralarda alıyor.

DOMATES

Mevsimi gelince mutlaka değerlendirmeniz gereken isimleri de sıralamadan geçmeyelim. Yaz gelip de şöyle sulu sulu domatesler tezgahlarda yerini almaya başlayınca onun da magnezyum içeren besinler arasında yerini aldığını bilin.

ENGİNAR

Enginar faydalarını saymakla bitiremediğimiz, magnezyum içeren besinlerden biri. Magnezyum dışında içeriğinde bolca besin lifi, kalsiyum, demir, potasyum gibi diğer minerallerden de bulunuyor üstelik

Kaynak: Mynet

Son Güncelleme: 26.09.2022 20:58
Anahtar Kelimeler:
Kalp KriziSağlık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.