banner388

Bronz Tutkunlarına Kötü Haber

Bronz tutkunlarının Güneş ışınları altında fazla durmaları sonucu kötü sonuçlarla karşılaşabilirler.

Bronz Tutkunlarına Kötü Haber

Bronz tutkunlarının Güneş ışınları altında fazla durmaları sonucu kötü sonuçlarla karşılaşabilirler.

08 Ağustos 2016 Pazartesi 09:29
Bronz Tutkunlarına Kötü Haber

Birçoğumuz bronz tene sahip olmayı kendimize tutku edinmişizdir.Öyle ki bronz tenin de bir bedeli olabilir.
Sağlıklı bir şekilde bronzlaşmanın olmayacağını belirten uzmanlar uyarıyor DNA’nızdaki hasarın bir göstergesi olduğunu ve göz hastalıkları, alerjik hastalıklar ve en önemlisi ise cilt kanserine davet çıkarttığını ifade ediyor.
 Bronzlaşmanın tanımını pek çok bilen kişi vardır. UV ışınları altında derimizin koyulaşmasıdır.Kişilerin bronzlaşması sonrası istenmeyen hastalıklara daha da önemlisi cilt kanserine yol açabilmekte.

Cildimize renk veren Melanosit hücrelerinin bir diğer görevi de cildimizi zararlı ışınlardan korumaktır.Güneş altında çok fazla beklenildiğinde veya güneş ışınlarına çok maruz kalındığnda Melanosit hücreleri artar ve böylelikle ten bronzlaşır.
Uzmanların uyardığı diğer bir nokta açık tenlilerin aşırı güneş altında kalması sonucu ciltte oluşan kızarıklar çok fazla görülmekte bu yüzden dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıyor.Koyu ten yapısına sahip insanlar ise güneşe çıktıklarında ten sadece bronzlaşır.



 

Son Güncelleme: 08.08.2016 09:43
Anahtar Kelimeler:
DnaUVBronzMelanosit
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.