banner388

Boyun Düzleşmesi Belirtilerine Dikkat!

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, çağımızın hastalığı olarak bilinen boyun düzleşmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Boyun Düzleşmesi Belirtilerine Dikkat!

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, çağımızın hastalığı olarak bilinen boyun düzleşmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

05 Mart 2019 Salı 17:46
Boyun Düzleşmesi Belirtilerine Dikkat!

Boyun düzleşmesi, günümüzde en yaygın görülen rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Yaşanan teknolojik gelişmeler ile birlikte telefon ve bilgisayar kullanımının artması, iş hayatında sürekli aynı pozisyonda çalışılması çağımızın hastalığı olarak bilinen boyun düzleşmesinin en önemli etkenleri arasında yer alıyor.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, boyun düzleşmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BOYUN DÜZLEŞMESİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, boyun düzleşmesi belirtilerini şu şekilde sıraladı:

  • Kollarda halsizlik,
  • Ellerde uyuşma, güç kaybı ve tutma becerisinde azalma,
  • Sırt ağrısı
  • Baş bölgesinde, ense kökünden alın bölgesine kadar olan kısmı kapsayan ağrı,
  • Her iki omuza yayılan ağrı ve uyuşma,
  • Baş dönmesi atakları.

Boyun düzleşmesi belirtileri hakkında konuşan Cebeci, "Bu belirtilerden herhangi birinden şikayetçiyseniz mutlaka bir hekime başvurmanız gerekmektedir" dedi.

BOYUN DÜZLEŞMESİ TEDAVİSİ

Dr. Halil İbrahim Cebeci, boyun düzleşmesi tedavisi ile ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:

"Boyun düzleşmesine spesifik bir ilaç tedavisi yoktur. Öncelikle nedeni ortadan kaldırmak gerekiyor. Yani yaşam tarzımızı değiştirmeliyiz. Özellikle başımız uzun süre öne doğru eğik çalışmak zorunda kalıyorsak mutlaka düzenli boyun egzersizleri yapmalıyız. Spor yapmak çok önemli. Spor tüm omurga sağlığı için gereklidir. Özellikle yüzme bu konuda birebirdir. Düzenli yüzen hastalar şikayetlerinin büyük kısmının başka bir tedaviye gerek kalmadan geçtiğini söylerler. Yüzme dışında aletli plates ve temiz havada yapılan yürüyüşün de ciddi faydaları vardır. Son olarak kolay olmasa da her hastalıkta olduğu gibi stresten uzak durmak, boyun düzleşmesinde de çok önemlidir."

Detaylı bilgi için WhatsApp hattı: 0 530 028 46 26

Büyük Anadolu Hastanesi Meydan Şubesi

Son Güncelleme: 06.03.2019 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Songül 2020-02-09 01:09:11

Hocam bende boyun düzleşmesi var sol göğüsüm çok ağırıyo düzleşmeden olabilirmi