banner388

Beyin ve sinir cerrahı Op. Dr. Yakup Sezer, Samsun’da GETAT uygulamalarına başladı

Op. Dr. Yakup Sezer, Samsun'daki özel muayenehanesinde Beyin ve Sinir Cerrahi alanındaki tedavi ve operasyonlarının yanında, Geleneksel Tamamlayıcı Tıp (GETAT) uygulamalarıyla tedaviye de başladı.

Beyin ve sinir cerrahı Op. Dr. Yakup Sezer, Samsun’da GETAT uygulamalarına başladı

Op. Dr. Yakup Sezer, Samsun'daki özel muayenehanesinde Beyin ve Sinir Cerrahi alanındaki tedavi ve operasyonlarının yanında, Geleneksel Tamamlayıcı Tıp (GETAT) uygulamalarıyla tedaviye de başladı.

01 Kasım 2019 Cuma 12:04

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yakup Sezer, Samsun’daki özel muayenehanesinde GETAT uygulamalı tedavilerine başladı. 

OP. DR. YAKUP SEZER KİMDİR

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yakup Sezer 1968'de Bafra'da dünyaya geldi.  1987-1993 yılları arasında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi.  1995-2000 yılları arasında OMÜ Tıp Fakültesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanlık Eğitimi aldı. 2000-2003 yılları arasında Çorum Devlet Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı olarak görev yaptı. 2003-2019 yılları arasında Bafra'da görev yaptı. 2019 yılında Samsun'da açtığı özel klinikte hizmet vermeye devam ediyor.  Aynı zamanda  muayenehanesinde Sağlık Bakanlığı onaylı Geleneksel Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Ünitesi açarak GETAT uygulamaları yapıyor.

EKSİKLİĞİ GETAT UYGULAMALARI TAMAMLIYOR

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yakup Sezer, muayenehanesinde beyin damar tıkanıklıkları,  beyin kanamaları, beyin tümörleri,  omur ilik  tümörleri, baş ağrıları, baş dönmeleri, aynı zamanda omurilik  cerrahisi, halkın çok sık karşılaştığı bel fıtığı, boyun fıtığı, kanal daralmaları ameliyatları, bel kayması, sinir sıkışması ameliyatları ve fibromiyalji hastalarının muayene ve tedavisini Samsun'daki muayenehanesinde sürdürüyor.  20 yıllık beyin ve sinir cerrahi uzmanı olduğunu belirten Dr. Sezer, "Bu zaman zarfında  bir çok hastayı cerrahi yöntemlerle ameliyat ederek iyileştirdim, bir çok hastayı da medikal tedaviyle iyileştirdim. Fakat bir çok hastalık karşısında eksik kaldığımızı gördüm. Hastalarımızın  ağrılarının  medikal tedavi, fizik tedavi yöntemleriyle geçmediğini gördüm. 100 kişinin beli ağrıyorsa, bunların bir ya da ikisi bel fıtığı olabilir. bu bel fıtığının  yüzde 3'ü ya da 5'i için ameliyat gereklidir. Ama geriye çok büyük oranda ağrı çeken hasta grubu kalır. Bu hasta grubuna bir çok doktor arkadaş medikal tedavi yöntemleriyle -hastalara yardımcı olmaya çalışıyor. Bunca yıllık tecrübeme dayanarak, gördüm ki, bu tedavi  yöntemlerinin yanında bu hastaların iyileşmelerini kolaylaştıracak, faydalı olabileceğimiz tamamlayıcı tıp yöntemlerinin eksikliğini fark ettim.  Bununla ilgili  araştırmalar yaptım. 2014 yılında  Sağlık Bakanlığı'nın çıkarmış olduğu Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Yönetmeliği hakkında 2016 yılında Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bazı üniversitelerde Geleneksel Tamamlayıcı Tıp eğitim ve sertifikalarının verildiğini öğrendim. Bu eğitimlere  katıldım ve bu konularda kendimi geliştirerek, şimdi kendi muayenehanemde  hastalarıma GETAT uygulamaları yapmaktayım" dedi.

6 GETAT UYGULAMASI YAPIYOR

GETAT'ın içinde geleneksel yöntemlerle yeni modern yöntemlerin birleştirildiği tamamlayıcı yöntemler bulunduğunu belirten Op. Dr. Yakup Sezer, "Geleneksel yöntemler dediğimiz 4 bin yıllık akupunktur, sülük, hacamat gibi tedavilerin yanında son 100-150 yıldır kullanılan yöntemlerin birleştirilmesi var. Mesela bazı ilaçları sulandırılmış şekilde deri ve bağ dokularına enjeksiyonları, ozon tedavisi gibi örnekler içerir. Sağlık Bakanlığı altyapısını hazırladığı 15 branşta GETAT sertifikası vermektedir.  Bunlar, Fitoterapi, Akupunktur, Kupa Terapi, Sülük Tedavisi, Hipnoz, Ozon Terapi, Mezoterapi, Apiterapi, Proloterapi, Osteopati, Refleksoloji, Homeopati, Kayropraktik, Larva Uygulaması,Müzik Terapidir. Ben bu uygulamalardan akupunktur,  ozon tedavisi, mezoterapi, proloterapi, kupa hacamat, sülük tedavisi  ve  nöral terapi ile ilgileniyorum" diye konuştu.

AĞRILAR, FITIKLAR

Hasta tedavilerine bütüncül bir anlayışla yaklaştıklarını belirten Dr. Sezer, "Genelde bizlere geçmeyen bel, boyun ve sırt ağrıları, fibromiyalji, eklem diz ağrıları, depresyon, baş ağrıları, baş dönmesi, bel fıtığı, boyun fıtığı, kronik ağrılar ve huzursuz ayak sendromu en sık karşılaştığımız hasta tipleridir.  Biz hastalarımıza bütüncül yaklaşmaya  çalışıyoruz. Günümüzde  beslenme çok büyük bir problem, yediğimiz içtiğimiz  her şeyde katkı maddesi, ilaç, boya böcek ilaçları var. Bunlar  vücudumuzun iyileşmesini engelliyorlar.  Çalışmasını, fonksiyonlarını bozuyorlar ve hastalıklara sebep oluyorlar.  Bunun için hangi hastamız gelirse gelsin önce beslenmesini düzeltmeye çalışıyoruz.  Bizler bir diyetisyen olarak değil de beslenmenin düzgün olmasını sağlamak için  hastalara önerilerde bulunuyoruz. Hasta geldiği zaman normal  muayenemizin yanında
beyin ve sinir cerrahı olarak nörolojik  muayeneyi yapıp, hastamıza gerekli olan tetkiklerimizi, tahlillerimizi yaptırdıktan sonra medikal tedavilerinin yanında geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamalarından da yararlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

MODERN TIBBIN YANINDA GETAT

GETAT uygulamalarına alternatif tıp denilmesini kabul etmediklerini belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yakup Sezer, "Sağlık Bakanlığı geleneksel ve tamamlayıcı tıp olarak isimlendirdi bunu. Tıbbın alternatifi olmaz.  Tıp tektir. Doktorlarda insanlara yardımcı olabilmek için eğitim almaktadır. Bu GETAT da böyledir,  modern tıpta da böyledir. GETAT uygulaması yapan tüm hekimler aynı zamanda modern tıp eğitimi almış doktorlardır. Bu hekimler kendi tedavilerinin yanında GETAT uygulamalarını hastalarına faydalı olabilmek için yapmaktadırlar.  Modern tıbbın yanında bu yöntemlerden de yararlanılmaktadır" dedi.

GETAT UYGULAMALARINI DOKTORLAR VE DİŞ HEKİMLERİ YAPABİLİR

Vatandaşlardan sağlıkları için yetkisiz kişilere GETAT uygulaması yaptırılmamasını isteyen Dr. Sezer, şunları söyledi: "Herkes takdir eder ki tanı ve tedavi sadece doktor ve diş hekimlerine  aittir. 2014 yılındaki Sağlık Bakanlığı'nın GETAT Yönetmeliği, aynı zamanda insan sağlığını korumak için çıkarılmıştır.  Bu yönetmelikle bu  uygulamaların kim tarafından yapılacağı sağlık bakanlığınca belirtilmiştir.  Bu uygulamaları yapacak olanlar doktor ve diş hekimleridir.  Böylece Sağlık Bakanlığı bu uygulamaları merdiven altından  kurtarmıştır.  Bu uygulamayı yetkisi olmadan yapanlara büyük cezalar ve işlemler vardır. Örnek olarak hacamat veya sülük tedavileri aynı zamanda  küçük bir cerrahi işlemdir.  Bu işlemi nasıl  yapılacağı, nereye yapılacağı bir hekimin bilgisi ve yetkisi altındadır. Bunların yapılacağı  ortam, hijyen, kullanılan malzemelerin steril olması önemlidir.  Uygulama esnasında hastaların genel durumu kötüleşip acil müdahale gerektirecek durumlar için tıbbi araç ve gereçlerin ortamda bulundurulması ve bunları uygulayacak doktorun da hazır olması şarttır. Yoksa insan sağlığıyla oynanmış olur.  Merdiven altı dediğimiz yetkisiz bu uygulamaları yapan kişilere halkımızın güvenmemesi ve bu uygulamaları yaptırmamalarını öneriyorum. Kendilerine sertifika oluşturmuş, 'benim tecrübem var, belgem var' diyerek  halkımızı kandırmaktadırlar ve insan sağlığıyla oynamaktadırlar."

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanlığı alanına giren Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı GETAT sertifikalarıyla  Samsun'da hizmet veren Op. Dr. Yakup Sezer'in hizmetlerine www.dryakupsezer.com adresinden ulaşılabileceği gibi (0362) 432 00 50 numaralı telefondan da muayene için randevu alınabiliyor.


 

Son Güncelleme: 01.11.2019 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.