banner388
banner390
banner410
banner408

Bel Ve Boyun Fıtığında Alternatif Tedavi

Bel ve boyun fıtığında ameliyata alternatif olarak ortaya çıkan yeni bir tedavi yöntemi: DRX-9000 tedavisi

banner269

Bel Ve Boyun Fıtığında Alternatif Tedavi

Bel ve boyun fıtığında ameliyata alternatif olarak ortaya çıkan yeni bir tedavi yöntemi: DRX-9000 tedavisi

16 Aralık 2016 Cuma 12:23
Bel Ve Boyun Fıtığında Alternatif Tedavi

Uzay terapisi de denilen DRX-9000 tedavisi hakkında bilgi veren Romatem Samsun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şenay Baltacı, tedavideki ilk adımın ağrıyı ilaç ve istirahat tedavisi ile kontrol altına almak olduğunu belirterek şunları söyledi:

" Daha sonra bel ve boyun kaslarını güçlendirme egzersizlerine başlanır. Ağrı kontrolünde fizik tedavi yöntemlerinden yararlanılır. Fizik tedavi ile daralan omurga aralığı açılır ve sinirlere olan bası ortadan kaldırılır. Uzay terapisinde kullanılan DRX – 9000 Cihazıyla, omurlar arası fıtığın seviyesine göre belirlenen belli bir çekim kuvveti ile çekilerek açılır. Omurlar arası mesafe genişleyince fıtığa bağlı dışarı taşan ve hastaya ağrı veren disk materyali tekrar diskin içine girer. DRX-9000 tedavisi her bel ve boyun fıtığına uygulanmaz. Omurilik kanalına parça düşmesi, bel omurgasındaki kırıklar, şiddetli kemik erimesi, omurga tümörleri, hamilelerde, omurgadaki iltihabi hastalıklarda kullanılmaz. Ortalama 15-20 seans uygulanır. Tedavi sonrası düzenli olarak hekim tarafından önerilen egzersizlerin yapılması, yaşam şeklinin düzenlenmesi çok önemlidir. Egzersizler ile omurgaya yapışan kaslar kuvvetlenir ve doğal bir korse etkisi oluşur. Fıtığın oluşması ve tekrarlanması engellenir."
 

Son Güncelleme: 21.12.2016 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.