banner388

Bebeğiniz Nasıl Doğmalı?

Uzmanlar bebeğin rahimde aldığı pozisyonun doğum sırasında çok önemli olduğunu vurguluyor.

Bebeğiniz Nasıl Doğmalı?

Uzmanlar bebeğin rahimde aldığı pozisyonun doğum sırasında çok önemli olduğunu vurguluyor.

17 Ağustos 2016 Çarşamba 11:20
Bebeğiniz Nasıl Doğmalı?

Anne olduğunuzu öğrendiğiniz ilk günden itibaren normal doğum isteyen kişilerin bebeği normal doğum için uygun pozisyonda olmayabilir. Bebeğin rahimde aldığı pozisyon bunun için çok önemlidir. Bebeklerin yüzde 96’sı baş ile doğum kanalına girer. Bu şekilde doğum kanalına giren bebek kafa çaplarından en küçüğü ile bu girişini yapmasıylla birlikte normal doğum pozisyonu bebek için gerçekleşir. Normalin dışında gelmesi ve duruş şekli doğum eyleminin uzamasına ve zor bir doğumun gerçekleşmesine sebep olabilir. bebeğin doğum kanalına normal olmayan giriş şekilleri uzmanların açıklamalarına göre,
 
İlk olarak alın gelişi doğumlarda yüzde 0,2lik bir oranda izlenir. Doğum sancıları ile doğum pozisyonu alınır eğer doğum gerçekleşmede sıkıntı oluyorsa sezeryan tercih edilir. Sonrasında bebek yüz gelişi olarak doğum kanalına düşer. Kadınların yüzde 12-30 arasında sezeryan doğum gerçekleştirir. Bebeğin yan geldiği durumda bebek doğum kanalına omzu ile girmeye çalışır. Uzmanlar bebeğin yan geldiği durumdaki doğumun mümkün olmayacağını ve sonrasında sezeryan ile müdahale edileceğini bildiriyor.

Makata geliş bebeğin popo ile geliş biçimidir. Uzmanlar çok sık görülmediği ifade ediyor. Çoğu gebelik ve bebekte yapısal olarak görülen anormallikler veya erken doğum buna neden olarak gösterilebiliyor. Makat doğumda zorda kalındığı durumlarda sezeryanın kullanılmasının sebebi ise bebekte omurilik zedelenmesi veya kordon sarkması ya da bebeğin iç organlarının sarkması gibi pek çok kötü sonuçlara yer vermesidir.
 
 
 

Son Güncelleme: 17.08.2016 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.