banner388

Bazı gıdalar zehirli maddeler içerebiliyor

Severek yediğimiz gıdaların bazıları ciddi sağlık sorunlarına neden olan zehirli maddeler içerebilir.

Bazı gıdalar zehirli maddeler içerebiliyor

Severek yediğimiz gıdaların bazıları ciddi sağlık sorunlarına neden olan zehirli maddeler içerebilir.

30 Nisan 2017 Pazar 11:02
Bazı gıdalar zehirli maddeler içerebiliyor

Samsun Haber - Bu gıdalar arasında patates, ışkın ve mürver meyvesini sayabiliriz. İnsanların bazı zamanlarda deniz ürünleriyle kötü tecrübeleri olsa da genel olarak güvenli gıdaları tercih ettiğimizi söyleyebiliriz. Fakat güvenli diye bildiğimiz bazı yiyeceklerin sağlığımız açısından riskli olabileceği uzmanlar tarafından önemle duyuruluyor.

Patates yaz ve kış olmak üzere en çok tüketilen sebzeler arasında. Ancak patatesi filiz vermişken toplayıp ve ya satıcıdan aldığımız filizlenmiş patatesi yemek, insan sağlığı açısından son derece risk sayılmakta.

İÇKİ YAPILAN BAZI MEYVELERİN YAPRAKLARINDA SİYANÜR VAR

Mürver ağacı meyvesinden şarap yapılıyor. Bunu yaparken yaprakların karışmamasına dikkat etmek gerekiyor. Mürver ağacının yaprakları ve olgunlaşmamış meyveleri de dahil her tarafında hidrojen siyanür var olduğu uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır. Meyvelerin pişirilmesi sırasında bu zehirli moleküller ortadan kalktığı için mürver reçeli güvenle yenebilir. Fakat bu tedbirler alınmadığı takdirde kötü sonuçlar doğabiliyor.

1983'te sekiz kişi helikopterle California'da bir hastaneye kaldırılır. Hastaneye kaldırılanbu insanlar yabani mürver meyvesini ezip elma suyu, su ve şekerle karıştırıp kaynatmadan meyve suyu niyetine içmiş, 15 dakika içinde kusmalar başlamış, ve en fazla meyve suyunu içen kişi geceyi hastanede geçirmek zorunda kalsa da sonunda hepsi iyileşmişti. Bu tür yiyecekler doğru saklandığı ve doğru pişirildiği sürece bir tehlikesinin olmadığı deneylerle ispat edilmiş durumdadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.