banner388

Bakan Koca hatırlatma dozu aşısını Turkovac oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri bugün hatırlatma dozu aşılarını yaptırarak tercihlerini yerli aşı Turkovac'dan yana kullandılar

Bakan Koca hatırlatma dozu aşısını Turkovac oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri bugün hatırlatma dozu aşılarını yaptırarak tercihlerini yerli aşı Turkovac'dan yana kullandılar

29 Aralık 2021 Çarşamba 20:01
Bakan Koca hatırlatma dozu aşısını Turkovac oldu

Ankara Şehir Hastanesi'ne giderek hatırlatma dozu aşısını olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca "Özellikle bugün önemli bir gün yerli üretim ile ilgili acil kullanım onayını sayın Cumhurbaşkanımız ile müjdesini vermiştik. Yerli aşımız Turkovac'ı salgın nedeniyle hayatını kaybeden büyün vatandaşlarımıza adıyoruz. Bu vesileyle hepsine Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Bildiğiniz gibi Türkiye'nin güçlü bir aşı geçmişi var. Turkovac son 50 yıldan sonra hücreden başlanarak nüretim safhasına gelen ilk yerli aşımız oluyor ve en son 24 yıl önce 1998'de verem aşısı üretilmişti. Ben özellikle 50 yıl aradan sonra yüzde yüz yerli Türk bilim insanlarımız tarafından geliştirlen bu aşının çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bunu bekleyen birçok vatandaşımız olduğunu biliyoruz. Vatandaşımızı Turkovac ile aşı olmaya özellikle hatırlatma dozlarını da Turkovacla yaptırmalarını ısrar ediyorum. Hıfzısıhha'nın yeniden dirilmesinin ilk adımı Turkovac. Bu başarı milletimizin başarısı ve bu noktada vatandaşlarımızın özellikle erken dönemde omicron varyantının da yoğun ve bulaşıcılığının yüksek olduğu bu dönemde aşılarını erken dönemde hatırlatma dozlarını da dahil olmak üzere Turkovac ile olabilirler." dedi.

RANDEVULAR YARIN BAŞLIYOR

Bakan Koca açıklamasının devamında "yarından itibaren vatandaşlarımız özellikle şehir hastanelerinden başlamak üzere, gelecek hafta daha yoğun olacak, ama yarından itibaren şehir hastanelerinde uygulama başlayacak" dedi.

Son Güncelleme: 29.12.2021 20:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2021-12-30 00:14:14

Yılbaşında Eğlence mekanlarını kapattırın bakanım insanlar 00.00 kadar yaptırım. Yılbaşında 3.00 4.00 de yani sabaha kadar eğlenirlerse çok geç olur vaka sayıları artar.