banner388

2 ünlü kahve zincirleri tehlike saçıyor

Türkiye'de şubeleri olan 2 ünlü kahve şirketinde tehlike saçan bir bakteriye rastlandı.

2 ünlü kahve zincirleri tehlike saçıyor

Türkiye'de şubeleri olan 2 ünlü kahve şirketinde tehlike saçan bir bakteriye rastlandı.

29 Haziran 2017 Perşembe 21:10
2 ünlü kahve zincirleri tehlike saçıyor

Starbucks ve Cafe Nero gibi dünyaca ünlü kahve zinciri markalarında insan sağlığı için tehlikeli olan kaliform bakterisine rastalndı.

İngiliz özerk yayın kuruluşu BBC'nin Watchdog adlı televizyon programı, Starbucks ve Cafe Nero başta olmak üzere kahve zincirlerinden aldığı örnekleri laboratuvar ortamında inceletti.

BU BAKTERİ İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

Labaratuvar ortamında incelenen sonuçlar, Costa Cafe'nin ürünlerinde 7/10, Caffe Nero ve Starbucks'ın ürünlerinde ise 3/10 oranında koliform bakteri olduğunu gösterdi. 
Kolfiorm bakteriler, hastalığa yol açan patojenler taşımasından ötürü insan sağlığı için tehlike arz ediyor.

STARBUCKS: MÜŞTERİ SAĞLIĞI BİZLER İÇİN HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

Starbucks sözcüsü hijyen sorununu 'son derece ciddiye aldıklarını' ve müşteri sağlığının kendileri için 'her şeyden önemli olduğunu' söyledi.

Dünyanın dört bir yanındaki çalışanların hijyen standartlarıyla ilgili sürekli güncellenen eğitimlere tabi tutuklarını belirten sözcü, iddialarla ilgili olarak araştırma başlattıklarını da ekledi.

Costa ve Caffe Nero sözcüleri ise sonuçlar üzerine kapsamlı araştırma yapılacağını ve özellikle buzun nasıl tutulacağı ile ilgili prosedürlerle kullanılacak malzemenin yenileneceğini belirtti.

Kaynak:Vatan

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.