banner388

TBMM'de kriz!

TBMM Genel Kurulu'nda komisyon üyesi olmayan görevli kriz yaşattı.

TBMM'de kriz!

TBMM Genel Kurulu'nda komisyon üyesi olmayan görevli kriz yaşattı.

11 Ekim 2018 Perşembe 23:38
TBMM'de kriz!

Türkiye Kalkınma Bankası Kanun Teklifi mecliste sıcaklığını koruyor.

CHP'li Mahmut Tanal kanun teklifini anımsatarak, "İçtüzüğün hükümleri uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girecek olan meslek, nitelik, vasıfları açık olarak yazılı. Burada ancak Kalkınma Bankası'nın yetkilileri veya Maliye Bakanlığı veya Hazine'den üst düzeyde yetkililerin oturması gerekirken, şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda giren bürokratların arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Bütçe Başkan Yardımcısı bulunmaktadır. Şimdi Türkiye Büyük Millet Meclisi Bütçe Başkanlığı'nın Türkiye Kalkınma Bankası kanunu ile ne alakası var" diye konuştu.

Hassasiyet nedeniyle Bütçe Başkan Yardımcısını dışarı çıkardığını dile getiren TBMM Başkanvekili Levent Gök, "Bu tip uygulamalarda neler olup olmadığını geçmişe doğru da inceliyorum. Bunu hep birlikte yapacağız. Şu anda katılan arkadaşlarımızın tümü yasal olarak katılması mümkün olan arkadaşlarımız" ifadelerini kullandı.

Komisyon üyesinin farklı olduğunu ve bunu yakışı kalmadığını ifade eden Gök, "Bunlar Meclisimizin itibarına da yakışmıyor. Komisyon sıralarının komisyon üye sayıları kadar arttırılması zaruret. Bu konuda Meclis Başkanımızla görüşerek bu konunun ivedi şekilde çözülmesi konusunda biz de elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
TbmmKrizKomisyon üyesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.