banner388

Kurtulmuş: 5 özellik arıyoruz

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş yerel seçimlerde aday olacak isimlerde 5 özellik aradıklarını ifade etti.

Kurtulmuş: 5 özellik arıyoruz

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş yerel seçimlerde aday olacak isimlerde 5 özellik aradıklarını ifade etti.

27 Ekim 2018 Cumartesi 01:02
Kurtulmuş: 5 özellik arıyoruz

Numan Kurtulmuş, "Her yerde en güçlü adayları koyup, onlarla yolumuza devam edeceğiz. Adaylarımızda 5 önemli nitelik arıyoruz" ifadelerini kullandı.

5 ÖZELLİK ÖNEMLİ

Yerek seçimlerle alakalı konuşan Kurtulmuş, "Allah'ın izniyle her yerde en güçlü adayları koyup, onlarla yolumuza devam edeceğiz. Adaylarımızda 5 tane önemli nitelik arıyoruz. Bir mütevazı olması. Kibrinin o pis kokusuyla çevresindeki insanları rahatsız eden insanların bizim aramızda yeri yoktur, olmayacaktır. Aslında mütevazı olmak iyi bir insan olmanın, iyi bir Müslüman olmanın da şartlarından birisidir. İkinci vasıf adaylarımızın adaletli olmalıdır. Adalet aleyhimize olsa dahi hakkın yanında durmaktır. Adalet bir şehrin, bir ilçenin en güçsüz insanı geldiği zaman onun işini çözmek için çalışmaktır. Üçüncüsü ehliyet sahibi olacak. Yani aldığı görevi yapabilecek bir niteliğe, vasfa sahip olacak. 4'üncüsü ehliyet sahibi olan arkadaşımızı bu becerisini halka yansıtabilecek bir birikime, bir tecrübeye sahip olacak. Yani liyakat sahibi olacak. Beşincisi ise sadakat sahibi olacak. 15 Temmuz darbesiyle bu sadakat meselesinin bu millet için ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gördük. Adam pilot. O kadar eğitim almış, millet ona o kadar masraf etmiş. O ise bombalara uçağına koyuyor, düğmeye basıyor ve halkın üzerine ateş ediyor. Onlarca insanı şehit olmasına vesile olmasına neden oluyor. Bu adam sadakatli mi? Bu adam kime sadakatli, Pensilvanya'daki örgüt liderine sadakatli. Şimdi artık şunu çok iyi biliyoruz. Sadakatten kastımız falancaya veya filancaya sadakat değil, millete sadakat önemlidir. Şimdi seçimlerde bu özelliklere sahip adaylar olacak. Aynı şekilde meclis üyelerimizde de aynı özellikleri arayacağız" sözcüklerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.