banner388

HDP'den skandal talep

HDP Milletvekili Ömer Öcalan yaptığı açıklamada Türkiye'ye uygun olan yönetim biçiminin demokratik konfederal sistem olduğunu ifade ederek Millet İttifakı'ndan istediğinin özerklik olduğunu açıkladı...

HDP'den skandal talep

HDP Milletvekili Ömer Öcalan yaptığı açıklamada Türkiye'ye uygun olan yönetim biçiminin demokratik konfederal sistem olduğunu ifade ederek Millet İttifakı'ndan istediğinin özerklik olduğunu açıkladı...

07 Aralık 2021 Salı 23:05
HDP'den skandal talep

Öcalan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Muhalefet de belki şu noktada ortaktır. AB'nin yerel özerklik şartı karşısında yer alıyorlar mı bilmiyoruz. Bu merkezi düzeydeki yapılanma, devlet mekanizması, yerelin bütçesini, geleceğini düşünmez. Buradaki yapı, antidemokratik bir yapıdır. Sistemin dışına çıkarak önermelerde bulunmamız gerekiyor.

Birden fazla etnik yapı, inançsal yapı, siyasal anlayışı içinde barındıran mekanizma, ulus devletle yürütülmez. Biz bunun karşısına demokratik konfederal sistemi koyuyoruz. Yoksa 100 yıldır böyle geldi. 2023 hedefi olanlar ülkeyi daha da uçuruma, daha da derinleşen çelişkilerin içerisine koyacaktır."

ÖZERLİK İSTEĞİ

PKK terör örgütü elebaşlarından Mustafa Karasu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' yolculuğuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Biz helalleşmeye hazırız. Ama öyle kuru kuruya helalleşme olamaz." demişti. Karasu, "Helalleşme olacaksa Kürt halkının varlığı özgürlüğü tanınmalıdır. Helalleşme olacaksa böyle olmalıdır. Böyle helalleşmeye biz varız. Helalleşebiliriz. Türkiye sınırları içinde özgür ve demokratik yaşamak istiyoruz. Kürt halkının talebi bu.diye konuşmuştu.

 Kaynak: Haber7

Son Güncelleme: 07.12.2021 23:16
Anahtar Kelimeler:
Hdp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turan 2021-12-08 00:13:29

Canım kardeşim siz geçin o işleri o işler siyaset üstü konular. Ha oldu da meclisteki 600 milletvekili bile federasyon istese o iş yine olmaz. Bırakın bu işleri faydalı bir şeylerle uğraşın..

Avatar
Serkan yildiz 2021-12-08 06:11:19

Özgür olmasan orada o konusmayi yapabilirmiydin,vatansiz,bayraksiz

Avatar
yalan 2021-12-08 08:26:15

kürt halkının böyle bir talebi yok, o kadar kürt arkadaşım var, 15 yıldır oturduğum evin sahibi kürt, kimsede böyle ayrımcılık özerklik yada başka bir düşünce görmedim duymadım, hepsi ülkesini vatanını seven insanlar, hdp kürtleri kışkırtıyor yalan söylüyor. proje partisi ülkeyi bölmeye yönelik işler bunlar kimseyi inandıramazsınız.

Avatar
ahmet 2021-12-08 09:15:49

he sana verirler konfederal yapı yı başka isteğinde var mı .