banner388

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a tepki

ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şaşkınlık duyduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a tepki

ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şaşkınlık duyduğunu ifade etti.

24 Ocak 2019 Perşembe 21:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Venezuela açıklamasıyla ilgili, “Trump’ın bu tür açıklaması demokrasiye inanmış bir insan açısından beni de şok etmiştir. Rusya’dan dönerken Maduro’yu aradım ve kendisine bu noktada, ‘demokrasi noktasında anti demokratik girişimlere asla prim verme, dik dur’ dedim” ifadelerini kullandı.

Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca'nın resmi Türkiye ziyaretinde Trump'ın açıklamalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz darbe girişimi bize yapılmıştı. Bu darbe girişiminden sonra Maduro gecikmeden bizi aramış ve ardından çıkıp gelmişti. Biz o zamana kadar Maduro ile tanışmıyorduk. Darbe girişimiyle biz Maduro ile tanışmış olduk. Güzel de bir başlangıç oldu. Demokrasiyi bugüne kadar şöyle tanıdım: 40 yıllık bir siyasi geçmişim var. 40 yıllık siyasi geçmişimde sandıktan çıkana saygı duyacaksınız, eğer saygı duymuyorsanız bunun adı demokrasi değildir. Bu totaliter bir zihniyettir, yapıdır, anlayıştır. Maduro sandıktan çıkmıştır ama onu hazmedemeyen başta Lima ülkeleri olmak üzere. Son anda doğrusu Trump'ın bu tür açıklaması demokrasiye inanmış bir insan açısından beni de şok etmiştir. Rusya'dan dönerken Maduro'yu aradım ve kendisine bu noktada demokrasi noktasında anti demokratik girişimlere asla prim verme, dik dur dedim. Eğer demokratsak biz de demokratların yanında yerimizi almamız gerekir. Bu konuda çekinmeye de gerek yok. Demokrasinin mücadelesini verenler dünyada demokrasi mücadelesi verenlerin ve sandıktan çıkanların yanında yer alması gerekir. Bu konuda milli iradeye aykırı yollarla bazı yöntemlerin denenmesini doğru bulmuyorum. Şu anda yapılan da budur, bunu doğru bulmamız mümkün değildir. Maduro'nın kendisine inananlar ile beraber bu yolda yürürken bu sıkıntılı anıda aşacağına inanıyorum. 

Bize 15 Temmuz darbe girişimi yapıldığı zaman AB bizi aramadı. Müzakere masasında olan Türkiye'yi AB aramamıştır. Aradan günler, haftalar geçmiştir, sadece İngiltere bizi aradı, bunun dışında arayan olmadı. Bunlarda bizim kayıtlara giriyor. Kim demokrat kim değil bunları biliyoruz. Maduro inandığı yolda dik durur devam ederse ben Venezuela halkının desteklediği ve sandıktan çıkardığı liderinin arkasında duracağına inanıyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.