banner388

Bakan Özlü'den kadınlara tam destek

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "11 Şubat Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Günü" vesilesi ile katıldığı organizasyonda kadınlara her anlamda destekte bulunulacağını dile getirdi.

Bakan Özlü'den kadınlara tam destek

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "11 Şubat Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Günü" vesilesi ile katıldığı organizasyonda kadınlara her anlamda destekte bulunulacağını dile getirdi.

11 Şubat 2018 Pazar 18:53
Bakan Özlü'den kadınlara tam destek

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "11 Şubat Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Günü" vesilesi ile katıldığı organizasyonda kadınlara her anlamda destekte bulunulacağını belirtti.

Kanser hastalıkları üzerine araştırmalar gerçekleştiren Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü yüksek lisans öğrencisi Nazlı Değer, Türkiye’de Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından Aziz Sancar bursu almaya hak kazanan ilk isim olma şerefine nail oldu. Nazlı Değer, Aziz Sancar ile kanserin yanı sıra DNA hasarları ve onarımı üzerine araştırmalar yapmak için ağustos ayında ABD'ye gidecek. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Aziz Sancar bursunu kazanan Nazlı Değer’i makamında ağırladı.

"11 Şubat Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Günü" dolayısı ile Nazlı Değer'i ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Özlü, "Değer, kanserin yanı sıra DNA hasarları ve onarımı üzerine bilimsel çalışmalar gerçekleştirecek. Nazlı Değer, Bakanlığımız şube müdürlerinden Şengül Değer'in kızıdır. Böylesine başarılı bir evlat yetiştirdiği için, kendisini kutluyorum. Genç bilim insanlarımızın uluslararası alanda elde ettikleri her başarı, sadece kadınlarımız için değil hepimiz için, toplumun bütünü için birer ilham kaynağı oluyor. Kadınlarımızın hayatın her alanında; ekonomide, ticarette, üretimde, bilimde, girişimcilikte, eğitimde ve siyasette daha fazla yer almaları hepimiz için gurur vericidir" ifadelerini kullandı.

Kadın Akademisyen Sayısında Büyük Artış

2002 yılında 26 bin olan kadın akademisyen sayısının 65 bine yükseldiğinin altını çizen Özlü, "Bugün Türkiye'de 6 bin 900 kadın profesörümüz, 5 bin 300 kadın doçentimiz görev yapmaktadır. Yüksek öğretimde kız ve erkek öğrenci sayılarımız, birbirine çok yakındır. Ben inanıyorum ki, bugün burada olduğu gibi, kadınlarımız bilimin içinde daha fazla yer alacaklardır. Biz Bakanlık ve bağlı kuruluşlarımız olarak, özellikle kadınlarımızın kariyer planlamalarına her zaman destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Faruk ÖzlüIş Hayatı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.