banner388

Bakan Çavuşoğlu'ndan sert açıklamalar

Çorlu'da göçmen derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, millet ittifakını eleştirerek, "Her parti ittifak kurabilir ama biz ittifakların içinde terör örgütlerini görmek istemiyoruz" sözcüklerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu'ndan sert açıklamalar

Çorlu'da göçmen derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, millet ittifakını eleştirerek, "Her parti ittifak kurabilir ama biz ittifakların içinde terör örgütlerini görmek istemiyoruz" sözcüklerini kullandı.

27 Mart 2019 Çarşamba 21:55
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert açıklamalar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halk Eğitimi Merkezi 15 Temmuz Konferans Salonu'nda göçmen derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi. CHP'li Çorlu Belediyesi'nin eleştirerek konuşmasına başlayan Bakan Çavuşoğlu, "Eleştirdiğin zaman da ne diyor sen Atatürk düşmanısın diyor. Ben Atatürk'ü mü eleştiriyorum kardeşim ben seni eleştiriyorum. Sen hizmet yapmıyorsun bunu eleştiriyorum. Bir de Atatürk'ün tek temsilcisi sen misin? Atatürk senin tekelinde mi? Ama diyor benim partimi Atatürk kurdu diyor. Atatürk partiyi kurdu doğru. Cumhuriyetimizi de kurdu. Türkiye Cumhuriyeti için hedefler gösterdi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine Türkiye'yi çıkarın dedi Atatürk” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ama ittifaklara da karşı değiliz. Yeni sistemin faydaları ittifak kuruyorsunuz. Milletvekili seçimi, Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. İstikrar için de bu önemli. Her parti ittifak kurabilir ama biz ittifakların içinde terör örgütlerini görmek istemiyoruz. Bizim tek derdimiz bu. Biz içeride ve dışarıda terörle mücadele ederken PKK'nın belirlediği isimleri hiçbir ismi hiçbir partimizin listesinde görmek istemiyoruz. Ama bugün 325 kişi maalesef hem İYİ Parti hem Saadet Partisi hem de Cumhuriyet Halk Partisi'nin listelerinde var. Bunların da istisnasız hepsini istisnasız yüzde yüzünü PKK belirlemiştir. HDP belirlememiştir. Zaten HDP'nin kendi listelerini de PKK belirliyor. Yani HDP PKK'dan izinsiz bir adım atmaz. Pekiyi ne oldu da partiler bir araya geldi. Bu partiler üç tane parti. Saadet Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti bir terör örgütü ile ittifak kurmak zorunda kaldı. Kim ikna etti bu partileri? Artık PKK'yı terör örgütü olarak görmüyorlar. Hala terörist olarak görüyorlarsa kim zorladı ben bunu gerçekten öğrenmek istiyorum bir vatandaş olarak öğrenmek istiyorum yoksa CHP'ye bir karşıtlığımız yok CHP'ye oy vermiş kardeşlerimize de hiçbir sözümüz yok. Bir yerel seçim uğruna PKK'nın ittifaka katılmasının bir sebebi var olmalı bunu da izah edecek olan arkadaşlar. İzmir'de Cumhuriyet halk Partisi'nin belediye başkanı ilçe belediye başkanı iken çukur eylemleri olduğu zaman kahraman askerimiz ve polisimiz mücadele verirken şehit olurken o zat oradan çıktı o teröristlere dedi ki sizinle dayanışma içerisindeyim dedi. Yahu teröristlerle dayanışma içerisinde olduğunu söyleyen bir kişi bugün Cumhuriyet Halk Partisi İzmir belediye başkan adayı ve bunu da PKK'yla CHP beraber belirledi. Yanlışsa beni dava etsinler. Net açık söylüyorum. Bakın iftira falan atmıyorum çok net konuşuyorum bu zat seçilirse işte Mardin de olduğu gibi Diyarbakır'da olduğu gibi Ağrı'da olduğu gibi Tunceli'de Hakkari'de olduğu gibi yani kayyumdan önce HDP'li belediyelerin olduğu yerlerde olduğu gibi İzmir'in kaynakları o dayanışma içerisinde olduğu PKK'lılara gidecek. İşte biz bunu kabul etmiyoruz. Şehri ehil kişilere emanet etmemiz lazım. Hizmet edecek kişilere, projesi olan kişilere şehirler emanet etmemiz lazım. Ama aynı zamanda bu seçim öyle bir garip seçim ki Türkiye'nin bekası için her zamankinden daha önemli bir seçim. Ama Allah'ın izniyle 31 Mart'ta demokrasi her zaman olduğu gibi kazanacak ve vatanını milletini sevenler kazanacak bundan şüphemiz yok” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Mevlüt Çavuşoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.