banner388
banner390
banner410
banner408

“Şehrin hafızasını siliyorlar”

Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, Mithat Paşa Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi gibi okulların yerleri değiştirilerek şehrin hafızasının silinmeye çalışıldığını söyledi.

banner269

“Şehrin hafızasını siliyorlar”

Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, Mithat Paşa Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi gibi okulların yerleri değiştirilerek şehrin hafızasının silinmeye çalışıldığını söyledi.

12 Eylül 2017 Salı 11:46

Samsun Haber Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, Samsun’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yerleri değiştirilen ve yerleri değiştirilmesi planlanan okullar hakkında konuştu.

“İmam Hatiplere Erişim Kolay”

Son olarak Samsun Anadolu Lisesi’nin kantinini ve Maraşal Fevzi Çakmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin binasının yıkıldığını hatırlatan İsmail Yavuz, “Okulların yerlerinin bu şekilde değiştirilmesi müfredat değişikliklerinde ayrı düşünemeyiz. Yeni okullar açmak istiyorlarsa; Eğitim Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu bölgeye okul yapabilirler. Mevcut okullar da böylece yerinde durur. Ama bu yapılmıyor. Mithatpaşa Lisesi Kışla Mahallesi’ne taşınıyor; yerine İmam-Hatip Ortaokulu koyuluyor. Bunlar aslında eğitim sisteminin tamamen imam-hatipleştirme çabası. İmam-Hatip’lere erişim kolay. Onlara ayrıcalıklı davranıyorlar. İmam-Hatip’lere ayrılan bütçe de diğer okullara ayrılan bütçeden fazla. Mithat Paşa Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi gibi liseler de kendi yağında kavruluyor. Sistem İmam-Hatip’i kendi siyasal emelleri için bir dava okulu olarak görüyor” dedi.

“Tarih Siliniyor”

Şehre mekânsal müdahalelerin politik bir hareket olduğunu söyleyen Yavuz, “Şehrin en güzel mekanlarındaki okulların yerleri değiştiriliyor. Bu şekilde aslında şehrin de bir şekilde hafızası ve tarihi siliniyor. Mithat Paşa Lisesi, 19 Mayıs Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi gibi okullar şehrin hafızasıdır aynı zamanda. Yeni rejim-eski rejim tartışması dediğimiz şey de böyle bir şey aslında. Okullar yerleri değiştirerek cumhuriyet tarihinin hafızasını silmeye çalışıyorlar bir şekilde” diye konuştu.

Haber: Yasir BABA

Kamera: Furkan KOÇ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2017-09-12 12:03:47

şehir planlayıcısı değilsin,konu ile ilgisiz alakasız açıklamalar yapıyorsun.öğrenciler neden şehir gürültüsü içerisinde kalsınlar,neden şehir tafiği rahatlamasın.artık amaçsız çekişmeleri bırakında,faydalı işlere imza atılmasına yardımcı olun

Avatar
recep çelik 2017-09-12 12:39:22

arsası degerlı oldugundan tum okularımıza goz dıktıler yazık

Avatar
Elif 2017-09-12 16:19:44

Bir Mithat Paşa Lisesi mezunu olarak hafizami silen yok deyiverem..