banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'un merkezinde hayalet bina

Samsun’un tam merkezinde hayalet bina… Anakent İş Merkezi

banner269

Samsun'un merkezinde hayalet bina

Samsun’un tam merkezinde hayalet bina… Anakent İş Merkezi

13 Eylül 2017 Çarşamba 17:40
Samsun'un merkezinde hayalet bina

Samsun Haber -  İlkadım ilçesinde Kazım Paşa Caddesi üzerinde bulunan ve Samsun’un en büyük binalarından bir olan Anakent İş Merkezi, bakımsız görüntüsü ile dikkat çekiyor. Yapımında Kuyumcular Çarşısı olarak kullanılması düşünülen bina zaman içerisinde farklı amaçlarla kullanıldı.

Fotoğraf: Çetin Koşar (eski hali)

Şu anda eski cazibesi kaybetmiş olan İş Merkezi adeta bakımsızlıktan çürümeye başlamış durumda. Yağmurlu havalarda tavanı akan İş Merkezi’nin iç döşemesinde kullanılan fayanslar ise bir kazaya sebep olmamaları için tedbir amaçlı sökülmüş vaziyette.

Fotoğraf: Çetin Koşar (eski hali)

“Burası Cazibe Merkezi Olursa Kazanan Samsun Olur”

Bir türlü yönetim kurulu oluşturulamayan Anakent İş Merkezi’ndeki dükkan sahiplerinin Samsunlu yöneticilerden çeşitli talepleri var. İş Merkezi’ndeki kat maliklerinden biri olan Cemalettin Koca konu hakkında, “Burası aslında şehrin merkezinde çok harika bir bina. Burası bir cazibe merkezine dönüştürüldüğü zaman kazançlı olarak çıkacak olan Samsun halkıdır. Burada yönetim kurulu oluşturulamadı. Neden oluşturulamıyor peki? Çünkü kimse sorumluluk almak istemiyor. Şuradan düşecek bir taşın sorumlusu o yönetim kuruludur. Aslında burası bir bütündü. Tabu da nasıl ayırdıysalar, Saski’nin binada kullandığı alana doğal gaz bağladılar. Bu binanın değerlendirilmesi için Belediye’nin burayı kamulaştırma yapmasına da razıyım. Benim gibi diğer kat maliklerinin birçoğu da buna razı” dedi.

Fotoğraf: Çetin Koşar (eski hali)

Haber: Yasir BABA

Kamera: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 07.08.2018 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.