banner388

Ortaokullu öğrencilerden örnek alınacak çalışma

Şehit Burak Zor İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden örnek alınacak çalışma. Öğretmenleriyle beraber okul bahçelerinin duvarlarına resim çiziyorlar.

Ortaokullu öğrencilerden örnek alınacak çalışma

Şehit Burak Zor İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden örnek alınacak çalışma. Öğretmenleriyle beraber okul bahçelerinin duvarlarına resim çiziyorlar.

09 Mayıs 2017 Salı 10:59
Ortaokullu öğrencilerden örnek alınacak çalışma

Samsun Haber - İlkadım Baruthane Mahallesinden bulunan Şehit Burak Zor İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri okullarının bahçe duvarlarını Çanakkale Zaferi ve Samsun temalı resimlerle süslüyor.

“Öğrencilerimiz Sanat Bilinci Kazanıyor”

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Hareketi kapsamında gerçekleştirdikleri projeleri hakkında konuşan Okul Müdürü Ercan Bahar “Görsel Sanatlar öğretmenimiz ve Rehber öğretmenimiz çocuklarımızla beraber okulumuzun istinat duvarını boyama çalışması yapıyor. Duvarın bir bölümüne Çanakkale Savaşı figürlerini çiziyorlar. Futbol sahası ve basketbol sahasının olduğu bölüme de Samsunspor ve Samsun’a ait görsellerle süslemeyi hedefliyoruz. Birinci düşüncemiz; çocuklarımızın Çanakkale ruhunu her zaman hatırlamaları. Seyit On başı gibi Çanakkale’nin önderlerini tanısınlar ve hatırlasınlar istiyoruz. Çalışmamızı İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Davut Numanoğlu da görünce takdir etmişti ” dedi.

Bahar, projenin çocuklardaki sanat bilincini ve fedakarlık duygunu geliştirdiğini söyleyerek “Bir de bu şekilde resim dersinin çocukların boş zamanlarını geçirdiği bir ders olarak değil bir sanat dersi olduğunun bilincine varsınlar diye düşünüyoruz.  Bu bilinci Resim öğretmeni arkadaşımız aşılıyor çocuklarımıza. Bir de fedakarlık öğretiyoruz daha doğrusu. Öğretmenimiz cumartesi ve pazar günleri buraya gelerek çizimlerine devam ediyor. Öğrencilerimiz de boş vakitlerinde buraya gelerek boyama işlemine yardımcı oluyor” diye konuştu.

“Daha Önce de Fidan Dikmiştiler”

Daha önce de okul öğrencileriyle beraber okul bahçesine ağaç fidanları diktiklerini anlatan Bahar, “Fidan dikimi yaptığımız zaman da öğrencilerimizde öğrencilerimiz de çok olumlu izlenimler edinmiştik. Fidanları kendileri diktikleri için daha çok sahiplendiler. Mesela teneffüslerde içtiği suyun yarısını gidip kendi fidanına döken öğrencilerimiz oluyor. Herkes fidanını daha güzel büyümesi için çabalıyor. Bu tür çalışmalarda öğrencilerin aktif olarak yer alması hem öğrenciler için hem de çalışmaların verimliliği için daha etkili oluyor” şeklinde konuştu.

Okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Nazan Özışın ise çalışmaları hakkında “Çalışmamızı bitirerek duvarımızın bir an önce renklenmesi için hafta sonları da geliyorum. Çocuklarımızın da çok büyük bir ilgisi oldu çalışmaya. İlk defa duvar resmi görüyorlar. Merak ediyorlar. Amaç da buydu biraz. Çocuklarımıza fırça kullanmayı, renklerin nasıl kullanıldığını ve yeni renklerin nasıl oluşturulduğunu öğrenmelerini istiyorduk. Bu şekilde kalıcı oluyor çocuklarda. Konu olarak da gerçekten okulumuzun için güzel bir duygu. Milli duyguların daha da kalıcı olması amacıyla böyle bir tema belirledik. Faydalı olduğuna inanıyorum. Sadece öğrencilerimiz için değil. Çevreden geçen vatandaşların da ilgisini çekiyor. Geliyorlar, resimleri inceliyorlar” dedi.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 09.05.2017 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.