banner388

Döküle döküle gidiyorlar

Samsun’da özel halk otobüslerine karşı tepkiler gittikçe büyüyor. Özel halk otobüslerinde ulaşımlarını sağlayan yolcular “Ne zaman özel halk otobüslerine denetleme getirilecek? Şoförlerinden otobüslerine kadar ele alınacak tarafları yok. Yollarda döküle döküle gidiyorlar” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

Döküle döküle gidiyorlar

Samsun’da özel halk otobüslerine karşı tepkiler gittikçe büyüyor. Özel halk otobüslerinde ulaşımlarını sağlayan yolcular “Ne zaman özel halk otobüslerine denetleme getirilecek? Şoförlerinden otobüslerine kadar ele alınacak tarafları yok. Yollarda döküle döküle gidiyorlar” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

10 Eylül 2017 Pazar 12:19
Döküle döküle gidiyorlar

Samsun Haber -  Samsun’da vatandaşların Büyükşehir Belediyesi özel halk otobüslerine karşı tepkileri gittikçe büyüyor. Büyükşehir Belediyesi özel halk otobüslerinde ulaşımlarını sağlayan yolcular bu otobüsleri kullanan şoförlerden araçlarına kadar artık yenilik getirilmesini ve denetlenmesini yetkililerden talep ediyor.

“Ele alınacak tarafları yok”

Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüslerini sıklıkla kullandığını söyleyen öğretmenlikten emekli Naim Altınışık, “Ne şoförlerin davranışları ne otobüslerin temizliği… Kısacası ele alınacak tarafları yok. Araçlar oldukça eski. SAMULAŞ otobüsleri oldukça temiz ve şoförleri oldukça centilmen. Sanıyorum onlar bağlı oldukları kuruluş tarafından eğitiliyor ve denetleniyor. Biz özel kelimesi söylendiğinde daha başka farklılık bekliyoruz ancak, Özel halk otobüsü kelimesi tamamen bir aldatma. Ulaşım sağlamak için araca bindiğimizde dolmuş şoförleriyle yolcu kapma yarışı yapıyorlar. Hem hız yapıyorlar hem de yolcuların ve trafikteki diğer araçların sürücülerinin hayatlarını riske atıyorlar. Ralli yapar gibi yolcu taşıyorlar. Trafikte her durakta aşırı fren yaparak yolcuları tedirgin ediyorlar. Araca binen vatandaşlara çok kaba davranıyorlar. Araçlar oldukça eski ve bakımsız. Yola çıktıklarında döküle döküle gidiyorlar. Ele alınacak, iyi gözle bakılacak en ufak bir tarafları yok. Bu işkenceye yetkili kişiler bir çözüm getirsin” diye konuştu.

“İlimizdeki Siyasiler yardımcı olmalı”

Samsun’da siyasilerin engellilere yeterince hassasiyetli davranmadığını dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, “Bizim özel veya SAMULAŞ’a ait halk otobüsleri için kullandığımız ücretsiz geçiş kartları devlet tarafından ödemesi yapılıyor. Ancak biz bu ulaşım araçlarını kullanamıyoruz. Çünkü bizim bu araçlara binebilmemiz imkansız. SAMULAŞ otobüslerinde engelli rampaları var. Fakat Özel halk otobüslerine binmemiz ve ulaşım sağlamamız imkansız. Şartları bize uygun değil. Diğer illerde hangi siyasi partiden olursa olsun engellilerine ait otobüs alıp tahsis etmişler. Bize de aynı imkan sağlanmalı. Bu imkan bize sağlanırsa biz bu engelli aracıyla istediğimiz yere, hastanelere, toplantılara, özel işimiz olduğu alanlara rahatça ulaşabiliriz. Samsun Sakatlar Derneği kamu yararına çalışan Türkiye genelinde ikinci dernek. Bize, engellilere yetkililerden bir engelli minibüsü tahsis etmelerini talep ediyoruz. Her an engelli olabiliriz. Hepimiz bir engelli adayıyız” ifadelerini kullandı.

Haber: Ekrem BİRCAN  

Son Güncelleme: 11.09.2017 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cevdet 2017-09-10 14:33:19

Yusuf ziya yılmaz peysaj işlerini bitirsin sonra bu işlere bakacak hat dolmuşları da dökülüyor yeni daha yüksek tavanlı araçlar alınmalı piazanın oradaki dere bok kokuyor neden

Avatar
Şendoğan 2017-09-10 16:16:19

Haberdeki eleştirilere tamamen katılıyorum.Otobüsler pislik yuvası mikrop saçıyor buda yetmez mişgibi şöförlerin 0/0 90 nı eğitimsiz vatandaşla devamlı tartışıyorlar. Onun için Raylıya biniyorum veya minibüse biniyorum.

Avatar
Murat aaa 2017-09-10 14:46:13

Birilerinin cebi dolsun yeter. Samsunda otobüs 3.5 tl bu resmen karaborsa gibi benim için gidin bakın bursa ankara yalova yaa inanmazsınız ama sakaryada 1 tl münibüsler rekabet varmış burda kimin cebini şişirdi bu paralar yakında 5 tl olur az bile boyun eğmeye alışmışız.

Avatar
SEZGİN 2017-09-11 07:03:08

Geçen gün otobüsteydim..canikten Atakuma hareket ettik 7 kişiydik şöförün yanına yardımcısıda bindi sohbete başladılar. Ayda 700 tl Büyükşehirden Yaşlılar için ödenek alıyolarmış ,son 7 aydır kuruş yok dedi, şu araçta 7 kişi var 6 sı ödemedi tek kişi ödedi dedi beni gösterdi, yaşlı yolcular dediki; bizde vermek istiyoruz bari 1 tl alsınlar mahçup olmayalım hiç almamalarına bizde karşıyız dediler..şöför araya girip kararın ankaradan meclisten çıktığını ekledi…KİMSE MEMNUN DEĞİL…birde zaman takvimi koymuşlar şöförlerin önüne şu saatte şurda olman lazım diye….inanın bana yaşlılardan başka halk ötobüsüne binen pek yok..zarar ettiklerinden otobüsler pislikten bakımsızlıktan batıyor…Otobüsteki tertemiz giyimli insanlar leş gibi otobüslerde…BMC marka otobüsler rezillik…Atakum cağaloğlu caddesinden Samsun merkeze 1-13-24 -19 numaralı otobüslerlen özellikle Belediye Başkanlarının Yolculuk yapmasını Rica ediyorum..

Avatar
Nihat 2017-09-10 14:39:31

Cogu arac kullanmayi bilmiyor zaten angut gibi bakiyorlar adamin yuzune denetim 0 hic yok

Avatar
vehbi gürdal 2017-09-12 07:43:19

hiç bişey bilmeden yorum yapanlar size bişey söyleyeyim gelin bu araçlardan birini kiralayın sizden kiralama bedeli aylık bin lira taleb edeceğiz araçlar paramı kazanıyor zannediyorsunuz yusuf bey 500.binliraya adamlara hurdaları sattı bu adamlar arabaları yinede yenilediler amma kazanç olmayınca bakım yatıramıyorlar benim bu şahıslar ile bi alakam yok ben oto tamircisiyim bildiklerimi yazıyorum 64.yas hikayesi insanları çıldırttı bizleri büyüklerimize düşman etti bedava biniyorlar devlet kart çıkartsın devlet ödesin o zaman polis maaş alıyor bedava biniyorlar basın bedava sakat bedava gazi bedava şehit yakını bedava ruh ve sinir hastanesinden rapor alan bedava yüzde otuz sakat bedava nasıl olacak bu iş minibüsler dolmuşlar niye bedava taşımıyorlar nerde adalet bumu insanlık

Avatar
cihan 2017-09-12 12:42:21

sayın vehbi gürdal yazınızdan dolayı tebrik ediyorum. ayrıca eklemek istiyorum özellikle yaşlılar ücretsiz diye suyunu çıkartıyorlar artık

Avatar
cevat 2017-09-11 00:31:45

ben seviyorum mileti