banner388

Çolak: Kentsel değil, rantsal dönüşüm

Vatan Partisi Samsun İl Başkan Yardımcısı Haydar Çolak, Samsun’da son dönemde sıkça dile getirilen kentsel dönüşüm sorunlarıyla alakalı olarak, “Samsun’da halkın oturduğu yerlere kat sınırı getirmek, ya da şöyle yapın yapmazsanız bu hizmeti alamazsınız demek aslında orada kentsel değil rantsal bir dönüşümün olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla halkın kafası da bu konuda karışıyor.” dedi.

Çolak: Kentsel değil, rantsal dönüşüm

Vatan Partisi Samsun İl Başkan Yardımcısı Haydar Çolak, Samsun’da son dönemde sıkça dile getirilen kentsel dönüşüm sorunlarıyla alakalı olarak, “Samsun’da halkın oturduğu yerlere kat sınırı getirmek, ya da şöyle yapın yapmazsanız bu hizmeti alamazsınız demek aslında orada kentsel değil rantsal bir dönüşümün olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla halkın kafası da bu konuda karışıyor.” dedi.

15 Mart 2018 Perşembe 18:06
Çolak: Kentsel değil, rantsal dönüşüm

Samsun HaberVatan Partisi Samsun İl Başkan Yardımcısı Haydar Çolak, son günlerde sıkça konuşulan şeker fabrikalarının özelleştirme sürecinden 2019 seçimlerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.  Samsun’un en büyük sorununun üretimsizlik olduğunu savunan Çolak ‘’ Samsun’da ve Türkiye’de üretime değil tüketime dayalı bir ekonomi modeli var. Böyle olunca da halk zor duruma düşüyor.’’ dedi.

‘’HERKESLE FİKİR ALIŞVERİŞİNE AÇIĞIZ, HDP İLE ASLA’’


2019 seçimleri ve olası koalisyon ihtimalleri üzerine konuşan Çolak, ‘’2019 seçimleri için çıkarılan koalisyon yasası bize göre adaletsiz bir yasadır. Birkaç partinin menfaatine olan bunun dışındaki kesimleri ise önemsemeyen bir değişikliktir. 2019 seçimlerinde kimler koalisyon yapabiliriz, yapar mıyız yahut hiç mi yapmayız bunlar zaman içinde kararlaştırılacak şeylerdir. Kimle koalisyon yaparız bunu bilmiyoruz, ama kesinlikle kimle yapmayacağımız ortada, o da HDP’dir. Her kesim ile fikir alışverişine hazırız ama HDP ile asla bu anlamda bir araya gelemeyiz.’’ dedi .

‘’SAMSUN’UN SORUNU TÜRKİYE İLE ORTAK, ÜRETİM DEĞİL TÜKETİM DESTEKLENİYOR’’


Samsun’un en temel sorununun üretim eksikliği olduğunu söyleyen Çolak, ‘’Samsun’un bugün en temel sorunu Türkiye ile aynıdır. Biz üretmiyoruz ama tüketmekte de üzerimize kimse yok. Tütün bitirildi, fındık üreticisi zor durumda, yine bugün şeker pancarı üzerinde baskı kuruldu. Bizim şehrimizde fabrikalar kapatılıyor, sürekli olarak alışveriş merkezi açılıyor. Bizim parti politikamız kamulaştırmaları ön görüyor. Özelleştirmeler halkı daha da fakirleştiriyor. Bizim iktidarımızda kamulaştırmalar ön planda olacak.’’ dedi. 

‘’HÜKÜMET ESAD’LA GÖRÜŞMELİDİR, SURİYE MESELESİNİ BAŞKA TÜRLÜ ÇÖZEMEYİZ’’


Suriye meselesinde çözümün Suriye Devleti ile görüşmeden gerçekleşmesinin mümkün olmadığından bahseden Çolak,  ‘’Terörle mücadele ediyoruz evet kabul ama bütün dünyada devlet başkanı olarak Beşar Esad orada duruyor. Biz bunu beğensek de beğenmesek de bu böyle. Dolayısıyla biz ortak hedeflerde Suriye ile ittifak yapmak zorundayız. Bu teröristlerden el birliğiyle nasıl kurtulabiliriz bunun üzerine konuşmamız lazım. Bir gömleğin düğmesini iliklerken hatalı başlarsanız, tüm düğmeleri çözmeden meseleyi düzeltemezsiniz. Biz ilk düğmeyi yanlış ilikledik hala acaba bu düğmeyi de iliklesem gömleğim düzgün olur mu diye düşünüyoruz.’’ dedi. 

‘’BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTSEL DEĞİL RANTSAL DÖNÜŞÜM YAPIYOR GALİBA’’

Samsun’da son dönemde sıkça dile getirilen kentsel dönüşüm sorunlarıyla alakalı konuşan Çolak, ‘’Samsun’daki kentsel dönüşüm projelerine baktığımızda o mahallelerde kimler ne yapıyor tam bilmiyoruz. Samsun’da halkın oturduğu yerlere kat sınırı getirmek, ya da şöyle yapın yapmazsanız bu hizmeti alamazsınız demek aslında orada kentsel değil rantsal bir dönüşümün olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla halkın kafası da bu konuda karışıyor.’’ dedi. 


‘’HEDEFİMİZ SAMSUN’U VE TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEK’’


2019 seçimleri için son derece iddialı konuşan Çolak, hedeflerinin 2019 seçimlerinde iktidar olmak, Türkiye ve Samsun’u yönetmek olduğunu söyleyerek, ‘’ Biz hedef olarak yüzde şu kadar oy alacağız, veya şu kadar milletvekili çıkartacağız demiyoruz. Bizim hedefimiz çok açık biz iktidara talibiz. Türkiye’yi ve Samsun’u yönetmek istiyoruz. Sayın Doğu Perinçek’in devlet adamlığı ve devlet aklı ile bu ülkeyi yönetmek istiyoruz. Türkiye’yi yönetecek en donanımlı kadrolar bizde mevcut. Dolayısıyla biz bu işi hakkıyla yapabiliriz. Bizim tek hedefimiz 2019 seçimlerinde iktidarı alabilmek.’’ dedi. 

Oğuzhan İNCE
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2018-03-21 08:46:04

samsun hep rantçıların elinde zaten 5* 10 kişinin elinde herkes kendini düşünüyorben burdan en kadar para kaldırırım samsunun gençlerini düşünen hiç yok