banner388

Bayram lokanta sektörüne vurdu

Yurt genelinde ‘Kurban Bayramı’ neşeyle kutlanırken lokanta sektörüyle uğraşan emekçileri bayram nedeniyle yemek satışlarının azalması azda olsa düşündürüyor.

Bayram lokanta sektörüne vurdu

Yurt genelinde ‘Kurban Bayramı’ neşeyle kutlanırken lokanta sektörüyle uğraşan emekçileri bayram nedeniyle yemek satışlarının azalması azda olsa düşündürüyor.

03 Eylül 2017 Pazar 17:58
Bayram lokanta sektörüne vurdu

Samsun Haber – Türkiye’de ve Müslüman aleminde  ‘Kurban Bayramı’ vecizesi yerine getiriliyor. Ancak bu durum lokantacılık sektörünü hiçte mutlu etmiyor. Lokantacılar her kurban bayramında yaşadıkları yemek ve sipariş azalması kendilerini düşündürüyor.

“Bu durgunluk bir ay sürer”

Samsun’un Atakum ilçesinde lokanta işletmeciliği yapan Nuray Akça, Türkiye genelinde lokantaların Kurban Bayramlarında ciddi olarak etkilendiğini belirterek, “Her işin bir duraklama mevsimi var. Bizi de Kurban Bayramları olumsuz yönde etkiliyor. Ramazan aylarında en azından akşamları iftar programları nedeniyle satış yapabiliyoruz. Ancak Kurban Bayramlarında Samsunlu vatandaşlarımızın yüzde sekseni kurban kesiyor. Kesemeyenlere de kurban payı dağıtılıyor. Bu nedenden dolayı insanlar ete doyuyor. Doğal olarak da bizim uğraş verdiğimiz lokantacılık sektörü bu durumdan etkileniyor. Yani, biz lokantacılar olarak yaklaşık bir ay boyunca bu durgunluğun devam edeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

“Tavuk çok az tüketiliyor”

Yoldan geçen vatandaşların menülere ilgisiz kaldığını sözlerine ekleyen Akça, “İnsanlar bu bayramda bolca kırmızı et tükettiği için tavuk eti ve tavuk etinden oluşan ürünlere ilgi duymuyor. Köfte en çok tüketilenler arasında yer alıyor. Tavuk satışı ise yok denecek kadar az durumda. Ama insanlar evde stokladıkları etleri tükettikten sonra lokantalara rağbetlerinin artacağını umut ediyoruz” ifadelerini kulandı.

Haber: Ekrem BİRCAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.