banner388

Başkan Yılmaz’dan taşeron işçilerle ilgili flaş açıklama

Samsun Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Başkanı Nakif Yılmaz TÜRK-İŞ İl Toplantısında taşerona kadro açıklamalarıyla ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Başkan Yılmaz’dan taşeron işçilerle ilgili flaş açıklama

Samsun Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Başkanı Nakif Yılmaz TÜRK-İŞ İl Toplantısında taşerona kadro açıklamalarıyla ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

08 Aralık 2017 Cuma 18:06
Başkan Yılmaz’dan taşeron işçilerle ilgili flaş açıklama

Samsun haber - Samsun Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Başkanı Nakif Yılmaz TÜRK-İŞ İl Toplantısına katıldı. Taşerona kadro açıklamalarıyla ilgili olarak konuşan Yılmaz, “Milletin şimdi endişesi var. Yani bu kadroyu 450 kişi kadrolu işçi olacak derken 450 bin rakamı nerden bulundu biz bunu bilmiyoruz. Bu kadar bu sayının olduğuna da inanmıyorum” dedi.

“Milletin şimdi endişesi var”

Cumhurbaşkanımızın açıklamasında kamuda çalışan yaklaşık 30 bin kişinin asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapılmaksızın tamamını kurumlarda kadrolu işçi statüsünde başlayacaklarının talimatını verdim. 3 ay içinde bunlar olacak dedi” açıklamasından sonra hepimiz sevindik diyen Nakif Yılmaz, “Hatta Çarşamba günü yaptığım açıklama da bu işi memnuniyetle karşıladığımızdan bahsettik ama 3 gün geçmesine rağmen işin seyri biraz değişti. Sınırlamalar 9 bin kişiye zaten belediyeler bu kapsamın dışına itildi. Farklı bir statüde olacak. Kimileri bir tık daha iyi olacak belki ama taşeron kelimesi ortadan kalkacak. Belediyenin kadrolu işçisi olmasına rağmen farklı bir statüde değerlendirilecek. Geri kalan 450 bin kişiye de gelince 69 tane Türkiye’deki ana kurumlar kapsam dışı bırakılacak. Bu dün açıklanmadı. Bugün de üstü kapalı geçildi. Milletin şimdi endişesi var. Yani bu kadroyu 450 kişi kadrolu işçi olacak derken 450 bin rakamı nerden bulundu biz bunu bilmiyoruz. Bu kadar bu sayının olduğuna da inanmıyorum” diye konuştu.


“Pek müjde gibi değil”


4C statüsünde çalışanların 4B’ye geçirdikleri söylenip  bu durum bir müjde gibi veriliyor diyen Yılmaz, “Geçmiş yıllarda özlük haklarında değişiklikler yapıldı. İzin hakları, kıdem tazminatları düzenlendi. Bunlar 4B statüsüne geldi. Geçici işçiler 4-5 ay 29 gün çalışırken 9 ay 29 gün ama işin durumuna göre oldu. Genel sağlık sigortasına bakıldığında 6 ay zaten çalıştırıldığınızda farklı o yüzden zaten 9 ay 29 günü bir müjde olarak verdiler. Pek müjde gibi değil. İşin durumuna göre arttırabilirsin” dedi.

“Ülkede taşeron kelimesi kalktı diye biz buna sevindik”

Nakif Yılmaz kurumlarda asıl işi yapanların iş kanununun 2.maddesine göre taşerona verilemez denilmesine karşı, “ Bu açıklanan 69 tane kuruluşta tamamını asıl işçiler yapıyor. Bunlar bu kadronun dışında bırakıldı. Kanunun 2.maddesinde bizi idare edenler resmen çiğniyor. O madde yokmuş gibi davranıp onun altındaki yönetmelikte asıl işi bilgi, beceri, teknolojiyi  gerektiren işçiler dahi verilemez demesine rağmen iş kanunun 2.meddesi bu yönetmelikle taşerona veriliyor. Ülkede taşeron kelimesi kalktı diye biz buna sevindik. 4C tarihe gömüldü diye sevindik. Daha 3 gün geçmesine rağmen böyle olumsuzluklar oluştu. Hevesimizin kursağımız da kalmasını istemiyoruz” dedi.

Haber: Müberra Taşçı
 

Son Güncelleme: 09.12.2017 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.