banner388
banner390

SBB, havalimanı servis hizmetini devralıyor

Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Başkanı Halit Doğan, Samsun-Çarşamba Havalimanı ile şehir merkezi ve ilçeler arasındaki ulaşım hizmetini belediye olarak kendilerinin vereceğini açıkladı.

SBB, havalimanı servis hizmetini devralıyor

Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Başkanı Halit Doğan, Samsun-Çarşamba Havalimanı ile şehir merkezi ve ilçeler arasındaki ulaşım hizmetini belediye olarak kendilerinin vereceğini açıkladı.

23 Mayıs 2024 Perşembe 17:05
SBB, havalimanı servis hizmetini devralıyor

Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda özel bir firma tarafından verilen servis hizmetinde sözleşme bu ay sona eriyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezi ile ilçeler arasında hizmet veren özel şirket ile sözleşmeyi yenilemeyecek. SBB, 1 Haziran’dan itibaren havaalanı ulaşım hizmetini kendisi verecek.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, söz konusu hizmetin bundan sonra belediye tarafından karşılanacağını açıkladı. Başkan Doğan, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) yaptığı açıklamada bu ay sonunda sözleşmesi sona erecek BAFAŞ ile sözleşmeyi yenilemeyeceklerini, ihale de yapmayacaklarını ifade etti.

"HAVALİMANINDAN ŞEHRE OLAN TAŞIMACILIK HİZMETİNİ ARTIK BİZ VERECEĞİZ"

Şikayetlerin artmasından sonra böyle bir karar aldıklarının altını çizen Başkan Halit Doğan, “Samsun-Çarşamba Havalimanı’ndan şehre olan taşımacılık hizmetini daha önceden başka bir şirket, şimdi de BAFAŞ yerine getiriyordu. Vatandaşların yoğun şikayeti nedeniyle bu hizmeti Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak yapma konusunda daha öncesinden alınmış bir karar mevcut. Bu kararı devam ettiriyoruz. İnşallah Samsun merkeze ve ilçelere havalimanından olan yolcu sirkülasyonunu Büyükşehir Belediyesi olarak biz sağlamış olacağız. Bununla alakalı hazırlıkları yapıyoruz. Şirketin sözleşmesi bitince yeniden ihaleye çıkmayacağız. İhaleye çıkmayarak da mevcut taşıma işini Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak Samsun halkına biz sağlamış olacağız. Amacımız 1 Haziran itibarıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin havalimanından taşımacılık hizmetini faaliyete geçirmek” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şeref Çakır 2024-05-23 19:12:34

Allah razı olsun bu kararı alandan senelerdir neler çektik şehir merkezi havalimanı ve dönüşünden küçük arabalar ile balık istifi şeklinde çileli yolculuk yaptık.

Avatar
Seckin 2024-05-23 21:56:00

Çok iyi teşekkürler

Avatar
Şevki Akal 2024-05-24 08:13:19

Çok doğru bir karar tebrik ederim bafaş samsunluyu samsuna gelenleri doğduğuna bin pişman ediyordu.Tranvay gattının da bir an önce Havalimanına uzatılması da gerekiyor bence

Avatar
Vatandaş rıza 2024-05-24 09:21:36

Hay Allah razı olsun sonunda aklı selim bi başkan geldi oy vermedim ama sözüm olsun bi dahakine bir de şu akıllı şehir trafiği diye vatandaşa itelenen ama eziyete dönüşen sistemi kaldırıp çiftlik caddesini trafiğe tekrar kapatırsanız seviniriz

Avatar
sms _55 2024-05-24 13:32:37

otogar içinde çözüm bekliyoruz. ulaşım çok zor otogara

Misafir Avatar
yanlış 2024-05-24 16:14:49 @sms _55

en başta otogarın yeri yanlış olduğu için sorunlar bitmiyor, ulaşım gerçekten zor. gitmekte zor gelmekte zor.

Beğenmedim! (1)
Avatar
DUNYAYİ İYİLİK KURTARACAK 2024-05-24 03:33:55

Halit başkana yağ çekmek için yada birilerini mutlu etmek için yorum yapamıyorum bunu öncelikle belirtmek istedim; başkanım çok insancıl ve insana yakışır hamlelerle daha görevi alır almaz hissettirdi!! Sahipsiz hayvan barınağı ,çölyak hastası kardeslrmz için lokanta,153 restoranda ucuz yemek,havaalanı taşımacılığı ve en önemlisi güler yüzlü ve sıfır ego....çalışan personeliyim ama yorumum inanın halk olarak objektif!! Nasıl M demir hata ise Samsun için Halit baskanimda şu an için çok olumlu sinyaller verdi. Kendisinin çok başarılı olmasıni diliyorum ve çalışanı olarakta yaptığım görevi en iyi şekilde yapacagim her zaman olduğu gibi ama bu kez daha bir hevesle heyecanla.....

Avatar
kadir durukan 2024-05-24 11:05:35

sayın başkanım, adnan menderes bulvarında karayolları kavşağı hizasından itibaren bafra istikametine doğru sağ tarafta bulunan babaları lütfen kaldırınız. park edildiğinde araçların kapıları açılmıyor, aynı zamanda araçların kaportalarına çok zarar veriyor, yeşil alana araçların girmemesi istendiğine göre bordür taşı konabilir. tşk.ler

banner393