banner388

OMÜ personelinin zehirlenmesiyle ilgili flaş açıklama

OMÜ'de çok sayıda personelin zehirlenmesiyle ilgili Tıp Fakültesi Başhekimi Recep Sancak, açıklama yaptı.

OMÜ personelinin zehirlenmesiyle ilgili flaş açıklama

OMÜ'de çok sayıda personelin zehirlenmesiyle ilgili Tıp Fakültesi Başhekimi Recep Sancak, açıklama yaptı.

09 Ağustos 2017 Çarşamba 14:17
OMÜ personelinin zehirlenmesiyle ilgili flaş açıklama

Samsun haber - Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi yemekhanesinde yaşanan gıda zehirlenmesi vakasıyla ilgili açıklama yapan Tıp Fakültesi Başhekimi Recep Sancak, gıda zehirlenmesinin hastane personeli için çıkan yemekte rastlandığını söyleyerek, hastaların yemeklerin de bir sıkıntı olmadığını belirtti.

Günde yaklaşık 2 bin 500 kişi için çıkan yemeklerde rastlanan zehirlenme vakasında Başhekim Recep Çakmak'ın aktardığı bilgiye göre şu ana kadar 68 personel, 22 hasta yakını olmak üzere toplamda 90 kişi kişi zehirlendi. Çakmak, bu sayısının başka hastanelere başvuranlarla beraber artabileceğini belirtti.

Dün öğle yemeğinde çıkan tarhana çorbası, fırın tavuk, bulgur pilavı ve salatadan oluşan menüden dolayı zehirlenmelerin yaşandığını aktaran Sancak, acil olarak besin zehirlenme komitesini topladıklarını ve yemek örneklerini Tarım İl Müdürlüğüne gönderdiklerini, kesin sonuçları 3 gün içerisinde öğreneceklerini söyledi.


Öte yandan toplanan heyet zehirlenmenin tavuk yemeğinden olabileceği üstünde duruyor.


Zehirlenme şikayeti ile hastanenin acil servisine başvuran hastalardan hayati tehlikesi bulunan kimse olamadığı söyleyen Sancak, hastaların bir çoğunun tedavilerin ardından taburcu olduklarını belirtti. Ayrıca olay hakkında emniyet ekipleri tarafından soruşturma açıldı.

Haber: Yasir BABA - Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 09.08.2017 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.