banner388
banner390

Emekli maaşları için iki formül masada

Emekli maaşları için iki formül masada. SSK, Bağkur, memur emeklileri ve memurların zam oranlarında yeni tablo ortaya çıktı. 

Emekli maaşları için iki formül masada

Emekli maaşları için iki formül masada. SSK, Bağkur, memur emeklileri ve memurların zam oranlarında yeni tablo ortaya çıktı. 

22 Mayıs 2024 Çarşamba 10:46
Emekli maaşları için iki formül masada

Türkiye İstatistik Kurumu'nun mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından SSK, Bağkur ve memur emeklilerin zammı netleşecek. Emekliler enflasyon farkına ek refah payı alıp alamayacağını açıklamalardan takip ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan, "Şu anda bunu konuşmak için çok erken. Bunun için temmuz ayını bekleyelim" yanıtıyla kapıları kapatmadı. Temmuz zammı için bakanlık da çalışmalara başladı. İki formülün öne çıktığı konuşulurken en düşük emekli maaşı için de rakam ortaya çıktı.

Emekli maaşlarında taban aylığın yükseltilmesi ve refah payının artırılması için çalışmalara başlandı. Maaş zammında esas alınan kök aylık enflasyon oranında artırılması konuşuluyor. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olması bekleniyor. 

4 AYLIK BAĞ-KUR, SSK EMEKLİ ZAMMI KESİNLEŞTİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, SGK ve Bağ-Kur emeklileri ocak ayı için yüzde 6.70, şubat için yüzde 4.53, mart için 3.16 ve nisan ayı için de 3.18 enflasyon farkını hak etmiş oldu. Böylece SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammında 4 aylık kesinleşen zam oranı yüzde 18.72 olarak belirlendi.

TABAN MAAŞ SINIRI YÜKSELİYOR

Refah payı bilmecesi devam ederken en düşük emekli aylığının da 10 bin TL'de kalmaması konusunda mutabakata varıldığını belirtilirken kök aylıkları 8 bin TL ve altında emekli kök aylığı olan emeklilerin zamdan yararlanabilmesi için taban maaş sınırının yükseltileceği dile getiriliyor.

MASADAKİ İKİ FORMÜL

Enflasyon farkının yanında ek iyileştirme çalışmaları kapsamında iki formül gündemde. Masadaki ilk formül refah payı olacak. Refah payıyla birlikte tüm emeklilerin zam oranının eşitlenmesi bekleniyor.

Memur emeklilerinin aylıklarına yapılacak artış SSK ve Bağ-Kur'luların seviyesine çıkarılabileceği gibi, tüm emeklilere refah payı eklenerek zam oranları yükseltilebilecek. Her iki formül de emeklilerin zam oranını eşitleyecek.

Eğer enflasyon tahminleri gerçekleşir ve ilk formül hayata geçirilirse memur emeklilerine 5.45 puanlık refah payı verilerek tüm emeklilerin zam oranı yüzde 25.46'da eşitlenebilecek. Ancak bu durumda SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam yapılmamış olacak.

İkinci formülün uygulanması halinde ise verilecek refah payı tüm emeklilerin zam oranını yükseltecek kadar olacak. Örneğin; tüm emeklilerin zam oranı yüzde 30'da eşitlenebilecek.

Kaynak: finans.mynet.com

Anahtar Kelimeler:
EmekliMaaşZam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nuri gönül 2024-05-22 13:14:07

yatacak yeriniz yok

Avatar
Anthiseptic 2024-05-23 02:19:42

Alın o zamları da .............. sokun.....

banner393