banner388

Bazen konuşma içeriğinin önemsiz olduğunu ifade etmek için ‘’kıldan, tüyden’’ denilir. Oysa ki bazıları için ne kadar da önemlidir. Eksikliği veya azalması paçalarımızı tutuştururken kimi zaman görmeye tahammül edemeyiz. Peki neye göre karar veriririz bu duruma? Tabi ki cinsiyete ve bulunduğu bölgeye göre…

Gelelim bu ‘’istenmeyen tüyler’’den kurtulma yollarına. Geçmişten günümüze kadar ağda, jilet, tüy dökücü kremler, epilatör, ev tipi lazer sistemleri gibi bir çok metod kullanılmaktadır. Bitkilerden ve çeşitli hayvan yumurtalarından faydalanlar da azımsanmayacak orandadır. Lazer epilasyon bu yöntemler içerisinde en medeni ve kesin çözümdür. Bu yazımda sıklıkla karşılaştığım sorulara değinmek istedim.

  • Lazer organlara zarar verir mi?

Lazer tiplerine göre farklı dalga boylarında etki etmektedir. En uzun dalga boyuna sahip lazer ışını bile deri katmanlarını aşarak organ hasarına neden olmamaktadır.

  • Acıtan lazer daha etkili midir?

Kıl tipine uygun lazer uygulaması yapıldığında etki alınmaktadır.

  • Kaç seansta biter?

Seans sayısı yapılan bölgeye ve kişiye göre değişmektedir, muayene sırasında yaklaşık olarak bir rakam verilmektedir.

  • Ciltte yanık oluşur mu?

İşinde uzman kişilerce yapıldığı takdirde yanık oluşmamaktadır. Ancak lazer epilasyon öncesi ve sonrası önerilere de uyulması gerekmektedir.

  • Yazın lazer yapılır mı?

Atışlı sistem olarak adlandırılan Alexandrite lazer esmer tende yanık riskini artıracağından güneş ışığına fazla maruz kalınan zamanlarda yapılması uygun olmamaktadır. Buz lazerde ise ara vermeden tedaviye devam edilmektedir.

  • Ara verirsem başa döner miyim?

Belirli bir nedenden dolayı seansa ara verildiğinde en yakın seansa kadar keserek veya tıraşlayarak  devam edilmelidir.

  • Seans süresi kısa tutsak çabuk biter mi?

Kılların belirli bir gelişim döngüsü olduğundan vaktinden önce yapılan atış tedaviyi olumsuz etkilemektedir.

  • Kimler lazer epilasyon yaptıramaz?

Hamile ve emzirenler

Sivilce tedavisi (roacuttane) sürecinde olanlar

Aklında daha farklı sorular olanlara da hekimlerine danışmalarını öneririm,  iyi haftalar dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.