banner388

Kolajen, cildin destek dokusunun cilde sağlamlığını ve sıkılığını veren en önemli yapı taşı...

Yaşla birlikte özelliklede otuzlu yaşlardan sonra,  yıkım miktarı yapımının önüne geçer ve vücuttaki varlığı zamanla azalır. Kolajeni azalan cilt, gevşer, kırışır ve sarkar. Medikal estetik uygulamaların pek çoğu destek dokudaki elastin ve kolajen liflerin yeniden ve yeterince sentezlenmesi amacına hizmet eder. Lazer, ultrason, radyofrekens enerjileri ile sentezin tetiklenmesi, mezoterapı, prp somon dna gibi uygulamalarla sentezde rol alacakların görevlendirilmesi uygulamalarının hepsi, bağ dokusunu güçlendirmenin kıymetli yollarıdır. Bu uygulamalar, sentezleme ve yeniden yapılandırma özelliğini harekete geçirirler ayrı ayrı.. İnsan vücudu ile uyumlu Heterojen Tip 1 Kolajen Molekülü'nün cilt altına doğrudan uygulanması işlemi ise, eksik yerine koymanın kestirme ve hızlı sonuçlu bir yoludur.

Uygulamayı takip eden birkaç gün içinde miktarı artan kolajenin etkileri gözlemlenmeye başlanır. Önce cilde bir canlılık gelir. Bu ışıltıyı ciltteki toparlanma ve sıkılaşma etkisi takip eder. Yaklaşık on gün sonra hasta yüzüne dokunduğundaki pürüzsüzlüğü fark eder.

Seans aralıkları 15 gün, seans sayısı ise hastanın yaşına, genetik yapısına ve yaşam alışkanlıklarına bağlı olarak değişkenlik gösteren cilt bozulmasına bağlıdır ve 1 ila 4 seans  sarasında değişebilir.

İşlem süresi 15 dakikadır ve uygulamadan hemen sonra hasta günlük yaşamına geri döner. Kolajenin doğrudan cilt altına enjeksyonu uygulaması  hızlı sonuçlu bir tedavi olduğu için  erkeklerin de kadınlar kadar sık tercih ettiği bir cilt gençleştirme tedavisidir. Esen kalın...

Dr Hülya Ettekin

Medikal Estetik

drhulyaettekin@gmail.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.