banner388

Karamsar insanlar genellikle yaşadığı olayların çoğunlukla olumsuz taraflarına odaklanma eğiliminde olur.

Bu insanlar başlarına gelen olaylardan kendilerini sorumlu tutarlar. Yaşadıkları olumsuz bir olay karşısında kendilerinin bir kabahati olduğunu sıklıkla düşünerek mutsuzluk, hayal kırıklığı, çaresizlik gibi olumsuz duygular hisseder. Bunun yanı sıra yaşadıkları olayların uzun süre devam edeceğini, kalıcı olacağını, etkilerinin kaybolmayacağına inanma eğiliminde olurlar. Bir başka deyişle, herhangi bir olumsuzluk ile karşılaştıklarında bu durumun devam edeceğine inanırlar. Dolayısıyla bu olayların veya olayların yarattığı olumsuz etkilerin değişmeyeceğine dair inançları oldukça kuvvetlidir. Bu kişilerde, kendi sebep olduğunu düşündüğü olumsuz durum, ne yaparsa yapsın üstesinden gelemeyeceğine dair yoğun inanç, bu olumsuzluğun hayatın tamamını etkileyeceğine dair endişe vardır.

Karamsar insanlar bu temel özelliklerinden dolayı genellikle stres, kaygı ve üzüntü duygularını yoğun olarak yaşarlar.

Hepimizin geleceğe dair çeşitli hayalleri, fikirleri ve planları vardır.

Hepimiz geleceğe dair zihinsel senaryolar üretir zamanımızın bir kısmını bunları düşünerek harcarız. Yaşanılan olaylar karşısında karamsar olmak yoğun olumsuz duygular hissetmemize sebep olurken olayları salt iyimser bir bakış açısı ile değerlendirmek olası riskleri göz ardı etmemize neden olabilir. Zaman hızla geçiyor, her şey değişiyor ve dönüşüyor.

Günümüzde genç kuşağın deist olmasının, deizmin bu kadar yayılmasının en büyük sebebi de bu Hocanın dediğini yap, gittiği yoldan gitme.” söylemidir.  Bu millete yapılabilecek en büyük kötülük budur. Şu an birçok yönetici ve kanaat önderi maalesef dedikleriyle yaptıkları farklılık arz ettiği için genç kuşak onların şahsında onların temsil ettiği inanca saygı duymuyor. Şüphe ile yaklaşıyor ve maalesef deist oluyor. Deizmin en büyük sebebi söyledikleri ile yaptıkları farklı olan dindar görünenlerdir.

Hal ile tebliğ şart; laf ile vaaz ile değil. Yaşayışınla örnek olacaksın.

Rol model olacaksın.

Söylediğiniz farklı, yaşadığınız farklı ise kimseyi İnandıramazsınız.

Genç kardeşlerime önerim bu. Asla yılgınlığa düşmeyin. Karamsarlığa, yılgınlığa düşmek, ümidimizi kaybetmek yok. Gelecek bizim!

Bizler evlerimizin önünü süpürerek sokakları temizlemeyle başlayacağız. Önce sokaklarımız, sonra semtlerimiz ve şehirlerimiz tertemiz olacak. Böylece Türk İslam şuurunun renk vereceği yepyeni bir medeniyetin ateşini yakacağız. Biz görmesek bizden sonraki kuşaklar görecek.

Bu idealden vazgeçmeyecek, asla umudumuzu kaybetmeyeceğiz.

Onun için karamsar olmayın.                      

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.