banner388

Uygulama 1 Ekim’de yürürlüğe giriyor

22 Ağustos tarihinde yapılan bildirimde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı e-fatura dönemini başlatıyor.

Uygulama 1 Ekim’de yürürlüğe giriyor

22 Ağustos tarihinde yapılan bildirimde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı e-fatura dönemini başlatıyor.

28 Ağustos 2017 Pazartesi 15:33
Uygulama 1 Ekim’de yürürlüğe giriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu yapmış olduğu çalışma sonrasında yeni bir uygulamaya start veriyor. 22 Ağustos tarihinde yapılan duyuru  Ekim ayında uygulanmaya başlıyor.

1 Ekim'de start alıyor

E-fatura uygulamasına kayıtlı olan mükellefler Sosyal Güvenlik Kurumu’na gönderecekleri faturaları elektronik ortam üzerinden gerçekleştirecekler. Mükellefler arasında yapılan mal teslimleri ve hizmet ifalarında da e-fatura kullanmaları zorunlu olacak.

Söz konusu uygulamanın kamu kurumlarında kullanılmasının tercih edilmesinde işlemlerin hızlandırılması ve kontrolünün kolaylaştırılmasını sağladığı ifade ediliyor.

Uygulamanın faydaları iş gücünden tasarruf sağlayacak

Uygulamanın faydalarından bahseden TÜRKKEP Yönetim Kurulu Başkanı M. Kurtuluş Nevruz,  “E-Fatura; baskı, kargo, kurye, arşivleme ve iş gücünden tasarruf sağlar. Faturalar elektronik olarak daha kısa zamanda hazırlanır, nakit akış planına dahil olma süreci hızlanır, elektronik ortamda kolay ve hızlı şekilde istenildiğinde ibraz edilir. İşlerin fiziksel ortamdan elektronik ortama geçmesi ile ağaçların kesilerek fatura kağıdı olarak kullanılmasının önüne geçilir.’’ şeklinde ifade etti.
 

Son Güncelleme: 28.08.2017 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.