banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'daki o dava sonrasında 'Eşek', 'Öküz' demek boşanma nedeni oldu

Samsun ve Mersin'de görülen 2 boşanma davası ile ilgili Yargıtay'dan emsal karar çıktı.

banner269

Samsun'daki o dava sonrasında 'Eşek', 'Öküz' demek boşanma nedeni oldu

Samsun ve Mersin'de görülen 2 boşanma davası ile ilgili Yargıtay'dan emsal karar çıktı.

03 Eylül 2017 Pazar 10:06
Samsun'daki o dava sonrasında 'Eşek', 'Öküz' demek boşanma nedeni oldu

Yargıtay, Samsun ve Mersin'deki 2 boşanma davasında emsal karar verdi. Silifke'deki yerel bir mahkeme, kocasının 'eşek', 'hayvan' dediği için karısının açtığı boşanma davasını reddetti. Yargıtay'ın kararına konu olan ilk olay 2014 yılında Silifke'de yaşandı. F.U. ve kocası N.U. arasında şiddetli tartışmalar yaşanmaya başlandı. Koca N.U. eşinin isteklerini yerine getirmediği gibi evlilik birliği görevlerini de ihmal etti. 


Yaşanan olaylara tepki gösteren N.U. karısı F.U.'ya 'eşek', 'hayvan' gibi hakaretlerde bulundu. Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, F.U. evi terk ederek ailesinin yanına döndü ve kocası N.U.'ya boşanma davası açtı. 


Mersin Silifke 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dinlenen F.U., "Kocam evlilik görevlerini uzun süredir yerine getirmemekte. Bana 'Hayvan', 'Eşek' gibi sözlerle hakaret etmekte. Boşanmamıza karar verilsin" dedi. Koca N.U., eşinin de yaşanan olaylarda kusurlu davranışlarının olduğunu öne sürdü. Mahkeme boşanma davasını reddetti. F.U., kararı temyize taşıdı.


YARGITAY: BİRLİKTE YAŞAM MÜMKÜN DEĞİL

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu. Taraflar arasında evlilik birliğinin devam etmesine imkan vermeyecek derecede geçimsizlik olduğu vurgulanan kararda, "Bu şartlarda eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın kanunen mümkün görülmemesine karşın davacı kadının boşanma davasının kabulü ile boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile reddi doğru bulunmamıştır" ifadeleri yer aldı.


EŞİNİN 'ÖKÜZ' DEDİĞİ ADAM HAKLI BULUNDU

Yargıtay'ın ikinci kararına ilişkin olay ise 2014 yılında Samsun'un Havza İlçesi'nde yaşandı. Karısının kendisine sürekli 'Ayı', 'Öküz', 'Eşek', 'Şerefsiz', 'Sen erkek değilsin' şeklinde hakaret ettiğini belirten koca A.Y., boşanma davası açtı. Havza Asliye Hukuk Mahkemesi de tıpkı Silifke'deki mahkemede olduğu gibi boşanma talebini reddetti. Bunun üzerine koca A.Y. kararı temyize taşıdı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, Havza Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği kararı bozdu.


Kadının, kocasına süreklilik arz edecek biçimde "Ayı" diye hitap ettiği, "Öküz", "Eşek", "Şerefsiz", "Sen erkek değilsin" diyerek hakaret ettiği vurgulanan kararda, "Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır" tespitine yer verildi.


Yargıtay'ın her 2 kararı sonrasında davalar yerel mahkemelerde yeniden görülecek. Mahkemeler, Yargıtay'ın bozma kararı uyarınca çiftlerin boşanmalarına karar verecek, kusur oranlarınca tazminata da hükmedebilecek.

Son Güncelleme: 03.09.2017 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.