banner388

Okullar için flaş karar!

Artık okullarda yardımcı kitap isteme devri kapandı. Artık yardımcı kitap isteyen, kitaptan ödev veren, sınavda soru soran öğretmen ve okullara soruşturma açılacak.

Okullar için flaş karar!

Artık okullarda yardımcı kitap isteme devri kapandı. Artık yardımcı kitap isteyen, kitaptan ödev veren, sınavda soru soran öğretmen ve okullara soruşturma açılacak.

05 Ekim 2018 Cuma 12:20
Okullar için flaş karar!

Devletin verdiği kitapların haricinde özel yada devlet okullarından kimse yardımcı kitap isteyemeyecek. Yardımcı kitap vasıtasıyla öğrencilerin hükümlü tutulduğu her olayda öğretmene ve okula soruşturma açılacak.

Bakan Yardımcısı Mustafa Safran’ın imzasıyla alınan karar şu şekilde, "Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinin ‘Öğrencilere aldırılmayacak kitaplar’ başlığı altında yer alan 37. maddesinde ‘Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz’ denilmektedir. Bakanlığımızca daha önceden yapılan duyurulara rağmen özellikle yabancı dil derslerine yönelik okullarımızda yardımcı materyallarin (öğrenci çalışma kitabı, öğretmen ve öğrencilere kaynak ve yardımcı olacak basılı ve elektronik ortamdaki ders araçları) sınıf içerisinde kullanıldığı, bu materyallerden ödev verildiği ve dolayısıyla velilerin de eğitim materyallerini almaya mecbur kaldıkları" ifadelerini kullandı.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ebru 2018-10-05 12:39:17

Tamam yardımcı kitap istenmesin ama dağıtılan ders kitaplarında da yandaş bilgiler olmasın, doğru dürüst bilgiler yazsın, yetersiz olmasın. Verilen kitaplar yetersiz olunca mecbur yardımcı kitap istiyor öğretmenler.

Avatar
sanem 2018-10-06 00:43:13

Ozaman meb dogru durust kitap versin kitaplar oldugu gibi bos bilgi yok ozaman kaynak kitap yasakliyorsan sinavlardada devlet kitaplarinda olan konulardan sorun ama nerdeee amaciniz egitimi sifira dusurmek

Avatar
Öğretmen 2018-10-06 01:47:43

1 meb kitabıyla İngilizce öğretilmez
2 meb kitaplarında tüm derslerde alıştırma yetersiz. Çalışma kitapları tekrar yapması/pekiştirmesi gerekirken başka bilgi veriyor.
3 özellikle 1 sınıfta yardımcı set olmazsa çocuklar zor ve yetersiz öğreniyor.
4 madem ders kitabı yeterli neden eba (meb in eğitim bilişim ağı)var? Ve ebada yabancı ve yerli kaynaklar var?
4 meb in ödgsm soru havuzu neden var?

Avatar
erhan... 2018-10-05 14:07:54

Peki okullar açıldığında öğretmenler hemen bu yardımcı kitapları alıp çocuklara dağıttılar.Paralarını topladılar.Kimi okulda (150-70-55)tl alındı.Bu yardımcı kitaplarla ders yapılmıcaksa bize aldırdıkları bu kitaplar ne olcak?Paralarımızı alabilecekmiyiz?Bende MEB'nın verdiği kitaplarla ders yapılmasından yanayım.Okuladöner sermaye olcak diye ben niye yardımcı kitap alimki?Kaldıki 2-3 çocuğu olan bunu nasıl karşılasın?Çok güzel bi karar verildi...

Avatar
Alim 2018-10-05 14:15:25

Yardimci kitap aldiran, odev veren vs. vs. ögretmenleri bence asmalilar. Böylece hem veliler rahat eder hem de sizin gibi yayin kuruluşlarına guzel haberler çıkar.

Avatar
Eğitim Şart 2018-10-05 14:45:00

Milli Eğitim Bakanlığı İl Valiliklerine (İl Milli Eğitim Müdürlükleri) gönderdiği yazıda özetle; kaynak kitap, yardımcı kitap, kitap seti vb gibi hiç bir ek materyalin öğrencilerden talep edilmemesi gerektiğini bildirdiği halde öğretmenlerimiz biz velilerden ek materyal temin etmemizi istiyor. Üstelik kitapların satın alınacağı kırtasiyenin de ismi verilerek..!!

Avatar
Ali 2018-10-05 23:16:36

Bakanlık her sene bunu söyler ama uygula yok sözde kalır zaten bu zamana kadar kitaplar satıldı parası olan da olmayanda mecbur aldı

Avatar
Veli 2018-10-06 10:24:55

Milliegitimin dağıttığı kitaplar yetersiz ama gerçekten 2cocuk velisi olarak bize çok ağır geliyor.kim uyacak bakalım bu karara.