banner388

O şoförlere belge zorunluluğu geliyor

Esnaf ve Sanatkarlar Yeterlilik Merkezi projesi çerçevesinde, belgelendirme merkezi geçerli hale geliyor. Söz konusu çalışma şoförleri ilgilendiriyor. Yelpaze ise geniş. Detaylar haberimizde.

O şoförlere belge zorunluluğu geliyor

Esnaf ve Sanatkarlar Yeterlilik Merkezi projesi çerçevesinde, belgelendirme merkezi geçerli hale geliyor. Söz konusu çalışma şoförleri ilgilendiriyor. Yelpaze ise geniş. Detaylar haberimizde.

14 Eylül 2017 Perşembe 17:59
O şoförlere belge zorunluluğu geliyor

Yetkilendirme sözleşmesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan tarafından imzalar atılıyor.

Servis araçlarında yaşanılanlar önlemleri gerekli kıldı

Okul servis araçlarında son zamanlarda yaşanılan aksaklıklar, istenmeyen vahim olaylar yetkili mercilerin dikkatini çekti. Karar mekanizmaları harekete geçerek, yaşanılan olumsuz olayların tekrarlanmaması adına çalışmalar başlattı.

Uygulama sadece servis şoförleri dışındaki bazı kesimi de kapsıyor

Yukarıda bahsi geçen uygulama ile artık sadece servis şoförleri değil aynı zamanda taksi, dolmuş ve halk otobüsü şoförlerine de yeterlilik belgesi bulundurma zorunluluğu getiriliyor.


TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “TESK ESYEM, başta okul servis aracı şoförü ulusal yeterliliği olmak üzere üç meslekte daha MYK’dan yetki alarak mesleki yeterlilik sınavlarında başarılı olanlar belgelendirilecek. Bu arada TESK ile MYK arasında şehir içi ulaşım sektöründe yer alan mesleklerde kapsam genişletmesi çalışmaları devam ediyor. TESK ESYEM kapsamında ayrıca minibüs şoförü, taksi şoförü ve şehir içi toplu taşıma otobüs şoförü ulusal yeterliliklerinde de yeterlilik sınavları düzenlenecek. Böylelikle şehir içi ulaşım sektöründe yaşanan sorunları azaltma hedefimize ulaşacağız. TESK ESYEM’in sınavlarında başarılı olamayan üyelerimiz alt teşkilatımızca eğitime tabi tutulacak. Yeterlilik sınavlarında başarılı oranı şoför esnafımızın bu alandaki eğitim ihtiyacını da ortaya koyacak” dedi.
 

Son Güncelleme: 14.09.2017 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sasa 2017-09-14 19:22:55

koparın bakalım yine halkı paraları yiyorsunuz tabi zavallılar çocuk işi bahane maksat para koparmaaaaaa

Avatar
burakk 2017-09-15 01:22:31

para lazım oldukça belge sertifika. bir sonraki adım nefes alma kabiliyeti yeterlilik sertifikası. rapora 100 lira karta 100 lira alırsınız 1000 1500 lirayla nasıl geçineceğini şaşıran adamdan 200 300 lira alıp kar sayarsınız Allah ıslah etsın

Avatar
Halil 2017-09-15 10:31:42

Hala gelmemismiydi zaten yuh gerci alip ne yapacak ben alali 10 yil olduda hangi polis 1 kez sordu