banner388

Nusaybin Şehitleri Mardin'den Törenle Uğurlandı

Nusaybin'de Meydana Gelen Hain Terör Saldırısında Şehit Olan İki Uzman Çavuşa Son Görev

Nusaybin Şehitleri Mardin'den Törenle Uğurlandı

Nusaybin'de Meydana Gelen Hain Terör Saldırısında Şehit Olan İki Uzman Çavuşa Son Görev

25 Nisan 2016 Pazartesi 18:31
Nusaybin Şehitleri Mardin'den Törenle Uğurlandı

MARDİN'DE SON GÖREV

Mardin’in Nusaybin ilçesinde meydana gelen patlamada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya ile Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Kul’un naaşları, bugün memleketlerine uğurlandı.
Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin’de, teröristlerin yerleştirdiği el yapımı bombanın patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya ve Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Kul için bugün uğurlama töreni düzenlendi. Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası’nda düzenlenen törene, Vali Ömer Faruk Koçak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.




YÜZBAŞI HAKAN YAY KONUŞTU

Naaşların alana getirilmesiyle başlayan törende, şehitlerin öz geçmişleri okundu. Birlik adına konuşma yapan Yüzbaşı Hakan Yay, “Onlar aslında aramızdan hiç ayrılmadılar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve bölgede hakimiyeti sağlamak maksadıyla görevimize artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Şimdi siz de tüm şehitlerimiz gibi bu Vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldunuz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun" dedi.
Tören, patlamada şehit olan askerler için dua okunması ile sona erdi.



KAHRAMANMARAŞ VE GİRESUN ŞEHİDİNİ BEKLİYOR

Törenin ardından, Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya’nın cenazesi Kahramanmaraş’a, Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Kul’un cenazesi Giresun’a uğurlandı.


 
Son Güncelleme: 25.04.2016 19:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.