banner388

Kılıçdaroğlu TÜİK'e alınmadı

Twitter üzerinden kendisine randevu verilmediğini söyledikten sonra Türkiye İstatistik Kurumuna giden Kılıçdaroğlu kuruma alınmadı. Kılıçdaroğlu'nun bu davranışına İçişleri Bakanı Soylu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu TÜİK'e alınmadı

Twitter üzerinden kendisine randevu verilmediğini söyledikten sonra Türkiye İstatistik Kurumuna giden Kılıçdaroğlu kuruma alınmadı. Kılıçdaroğlu'nun bu davranışına İçişleri Bakanı Soylu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tepki gösterdi.

03 Aralık 2021 Cuma 23:00
Kılıçdaroğlu TÜİK'e alınmadı

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah  " Tüik'ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun" paylaşımının ardından belirttiği saatte TÜİK'e gitti. İçeriye alınmayan Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına "Bu tabloyu cumhuriyet tarihinde hiç görmedik." ifadelerini kullandı.

TÜİK ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Kılıçdaroğlu "Bu kurumun verdiği rakamlar üzerine siyasal partiler, ekonomik ve sosyal çevreler politikalar oluştururlar ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaşırlar" diyerek sözlerine şöyle devam etti;

"Dolayısıyla buraya sağlıklı ve tutarlı bilgiler almak için geldik. Randevu verilmediğini, kabul edilemeyeceğimizi ifade ettiler. Kendilerine TÜİK'in internet sitesinde yazılı olan metni okuduk. Metin aynen şöyle, TÜİK açısından bilgiye nasıl erişilir, 'Mevcut diğer kanallar yoluyla bilgi talebinde bulunmak istiyorsanız merkez teşkilatımıza veya bölge müdürlüklerimize başvurabilirsiniz. Ayrıca bilgi talepleriniz için Ankara'da bulunan merkez teşkilatımıza gelebilir veya 26 ilde bulunan bölge müdürlüklerimizi ziyaret edebilirsiniz.' Kim söylüyor bunu TÜİK söylüyor. Ne diyor? Merkez teşkilatımıza gelebilir, her tür bilgiyi alabilirsiniz' diyor. Biz de kendi internet sitelerinde yazılı olan davete uyarak geldik ve bilgi almak istedik. Aslında bu tablo Türkiye'nin nereye geldiğini göstermek için çok önemli bir tablodur. Hiçbir gazeteci arkadaşımın, bizi dinleyen vatandaşımın, hiçbir üniversitenin, hiçbir sosyal kuruluşun, hiçbir sivil toplum kuruluşunun unutmaması gereken gerçekle karşı karşıyayız. Devletin bilgileri, devletin sahip olduğu bilgiler ve bu bilgilerin nasıl toplandığına ilişkin açıklamalar ana muhalefet partisine yapılmak istenmiyor. Kapılar kapanıyor. Böylesine bir tabloyu Cumhuriyet tarihinde hiç görmedik. Türkiye'nin geldiği nokta açısından önemlidir."

"ŞOV MEKANI DEĞİLDİR"

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarına karşılık Twitter hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Devlet kurumları muhalefetin siyasi rant sağlayıp, şov yapacağı mekanlar değildir. Zorbavari yaklaşımlarla Türkiye'nin kurumlarını tehdit eden ve yıpratmaya çalışan Kılıçdaroğlu ve şürekası kimlerin çıkarlarına hizmet ediyor? Ülkemizin ve milletimizin çıkarına olmadığı kesin" dedi.

TÜİK'e alınmayan Kılıçdaroğlu'na bir tepki de Fuat Oktay'dan geldi: Devlet kurumları şov mekanı değil

BİR TEPKİ DE SOYLU'DAN

Soylu ise "Kılıçdaroğlu; suç ve suç örgütleri ilişkisiyle, o iklimin ve sözlerin etkisiyle siyasi tarihimizde görülmeyen yöntemlere başvuruyor. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, PKK, DHKP-C ve organize suç örgütlerinin ağına düşüp, onlara özenip, mekan basmaya gitmez. Siyasetin ve devletin kaidesi bellidir. CHP, başında ehliyetini kaybetmiş bir kişi ve bunu istismar edenlerin işgalindedir." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunKılıçdaroğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ASİL 2021-12-03 23:35:34

Devlet Kurumunu mekan olarak isimlendirenlerin biran önce kendilerini toplamaları lazım.Orasi Devlet Kurumu afedersiniz ama PAVYON değil....

Avatar
vatandaş 2021-12-04 10:21:28

Helal olsun kılışdar..
milli irade arkanda.. seni oraya almayarak sana randevu vermeyerek milli iradeye yapılan bu alçaksaldırıyı türk milleti zihnine kazıdı.. helal olsun sana

Avatar
Vatandas 2021-12-04 11:50:04

Yalaniniz ortaya cikacak diye akliniz gidiior...oy moy yok oylar millet itifakina

Avatar
Orhan USTA 2021-12-04 14:22:19

Seversin sevmezsin, ama Kılıçdaroğlu da halkın oyuyla seçilmiştir ve TÜİK'e alınmaması bir skandaldır. Öte yandan TÜİK'de çalışan parti memurlarının açıkladığı enflasyon oranı da ayrıca başka bir skandaldır. Devlet resmen vatandaşın cebine elini sokmuş paraları yürütmektedir.