banner388

Cumhurbaşkanı Erdoğan flaş fiyat açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meyve ve sebze fiyatlarının yarı yarıya indiğini belirtti. Erdoğan açıklamasında fiyatların daha da ineceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan flaş fiyat açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meyve ve sebze fiyatlarının yarı yarıya indiğini belirtti. Erdoğan açıklamasında fiyatların daha da ineceğini ifade etti.

11 Şubat 2019 Pazartesi 22:32
Cumhurbaşkanı Erdoğan flaş fiyat açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Maalesef fırsatçılar her yerde ve her dönemde, bu dönemde de hemen işe koyuldular. Faiz, döviz, enflasyon kıskacında teslim alınmaya çalışılan Türkiye’nin mücadelesine destek vermek yerine fırsatçı bir anlayışla kene gibi milletimizin sırtına yapışanlara meydanı bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Fiyatlardaki düşüşe değinen Erdoğan, "Fırsatçı kimdir biliyor musunuz? Fırsatçı en yüksek döviz kurundan fiyat belirleyip, kur epeyce gerilediği hala aynı etikette ısrar edendir. Fırsatçı elinde malı olduğu halde fiyatlar yükselsin diye bunu piyasaya sürmeyip stokçuluk yapandır. Şimdi olduğu gibi patates, domates, biber, vesaire, ne oldu, şimdi bugünden itibaren Ankara, İstanbul başladık. Belediyelerimiz vasıtasıyla biz bütün bu ürünleri satmaya başladık. Şimdi fiyatlar yarıya indi. Daha da inecek. Bunlarla kalmayacağız, pirinç, bulgur, mercimek, hepsi. Sarımsakları depolarda çürütüyorlar, uygun fiyatlarla vermiyorlar.

Fırsatçı girdi maliyetleri orantısız şekilde fiyatları katlayandır, çarklar dönmeye devam etsin, üretim ve istihdam sürsün diye devletin kendisine sağladığı imkanları kolay kazanç hırsıyla götürüp başka yerlerde kullananlardır. Fırsatçı, elinde imkan olduğu halde ülkesinin bu kritik döneminde onu kullanmayıp bir başka köşede pusuda bekleyendir. En tehlikeli fırsatçılık da tüm bunları gördüğü halde, bildiği halde, ülkesinin ve milletinin saflarında yer almak yerine Türkiye düşmanlarının ağzı ile siyaset yapandır. İşte sebze meyve olayı budur. Bay Kemal bunlarla uğraşıyor. Bay Kemal biz seni SSK Genel Müdürü olduğun zamandan tanıyoruz, hastaneye sağlıklı girenler hasta çıkıyordu. Siz ölüleri bile rehin aldığınız, biz sizi biliyoruz. Kim bu, bunlar Bay Kemal, onların zihniyeti. Bu devir kapandı. Böyle bir şey artık yok” açıklamasında bulundu.

Ekonomideki dalgalanmanın boyutu ile orantısız bir şekilde fiyatları katlayanların da, bunun istismarını yapanların da Türkiye'ye saldıranların değirmenlerine su taşıyanlar olduğunu söyleyen Erdoğan, “Üç kuruş fazla kazanmak veya üç oy fazla oy almak için koskoca bir ülkenin ve bu aziz milletin sırtına hançer saplamaktan çekinmeyenlere dersini siz vereceksiniz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 11.02.2019 23:09
Anahtar Kelimeler:
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.