banner388

Çiftçi Yine Dolu Mağduru

Ülke geneli yer yer etkili olan dolu yağışı, Kocasinan, Yeşilhisar ve Sarıoğlan’da yaklaşık 60 bin dekarlık tarım ve meyve bahçesi zarar gördü.

Çiftçi Yine Dolu Mağduru

Ülke geneli yer yer etkili olan dolu yağışı, Kocasinan, Yeşilhisar ve Sarıoğlan’da yaklaşık 60 bin dekarlık tarım ve meyve bahçesi zarar gördü.

28 Mayıs 2016 Cumartesi 10:36
Çiftçi Yine Dolu Mağduru

Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ayhan Temiz, Sarıoğlan İlçe Tarım Müdürü Gökhan Özkan ve Sarıoğlan Ziraat Odası Başkanı Burhan Akdoğan dolunun vurduğu ilçelerde incelemede bulundu.
Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından hasar tespit çalışmalarının en kısa sürede başlayacanı belirtti.
“ÇİFTÇİLERE PARA YARDIMI YAPILMALI”
Sigorta yaptıran çiftçilerin sigorta yaptıkları acentelere en kısa sürede dolunun neden olduğu hasarı bildirmeleri gerektiğini belirten İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdülkadir Güneş, “Çiftçilerimizin Tarsim’in hasar tespit hattını arayarak kayıt bırakmaları ve eksper talep etmeleri gerekiyor. Ancak sigorta yaptırmayan çiftçilerimiz bundan faydalanamamaktadır. Sigorta yaptırmayan çiftçilerimiz için bu tür afetlerde borç ertelemesi yardımı yapılabilmektedir. Ama bu erteleme hiçbir çiftçimizin işini kolaylaştırmamakta aksine daha da zora sokacağı düşüncesindeyiz. Üst üste 2-3 yıldır borç ertelemesi yapan çiftçilerimiz mevcut. Artık borç ertelene ertelene çiftçilerimiz borçlarını ödeyemez hale gelmiştir. Bizim istediğimiz çiftçilerimizin borçlarının ertelenmesi değil de nakdi yardım yapılarak çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankasına olan borçlarının kapatılarak yeni kredilerin kullandırılmasının mümkünlüğüdür. Dolu düşen yerlerdeki çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için devletimiz ve hükümetimiz tarafından çiftçilerimize yardım yapılması ve üretim yapmalarının sağlanması şart.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 28.05.2016 10:45
Anahtar Kelimeler:
çiftciYardımParaDolu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.