banner388

Bunu Yapanların İşlerine Son Verilecek

İşini aksatmış olan, Fethullahçı Terör Örgütü örneğinde olduğu gibi ülkeye ihanet etmiş olan memurlar için OHAL düzenlemesine bile ihtiyaç duyulmadan, gerekli görüldüğü taktirde işlerine son verilecek.

Bunu Yapanların İşlerine Son Verilecek

İşini aksatmış olan, Fethullahçı Terör Örgütü örneğinde olduğu gibi ülkeye ihanet etmiş olan memurlar için OHAL düzenlemesine bile ihtiyaç duyulmadan, gerekli görüldüğü taktirde işlerine son verilecek.

27 Eylül 2016 Salı 09:49
Bunu Yapanların İşlerine Son Verilecek

Hükümet, 15 Temmuz tarihli darbe girişiminin sonrasında devlette yuvalanmış olan terör örgütü Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin temizlenebilmesi için yürütülen operasyonun kapsamını daha da genişletti. Buna paralel bir şekilde kamu personel rejimindeki statü, ücretler, çok başlı yönetimler en başta olmak üzere sistem açıklarını da kapatacak adımlar atıyor. Yeni dönemde kamu kurum ve kuruluşlarında garantili iş döneminin yerine esnek bir yapı öngörülmekte. Esnek çalışma modellerinin bütün kamu kurumları ve kuruluşlarında yaygınlaştırılması hedef olarak görülüyor.

OHAL OLMADAN…

İşini aksatmış olan, Fethullahçı Terör Örgütünün örneğinde olduğu gibi ülkeye ihanette bulunan memurlara OHAL düzenlemelerine ihtiyaç duyulmaksızın, gerekli görüldüğü taktirde işine son verilecektir. Kamu kurumlarında personel planlamaları yapılırken, kurum içinde ve bölgeler arasında personel dağılımı yeniden düzenlenecektir. Kritik bölgelerde, illerde vatandaşa direk hizmet verilmekte olan noktalardaki personel açığı da giderilecektir.

KRİTERLER YENİLENDİ

İkinci bir taramanın sonrasında örgütle bağlantılı olmayanların mağduriyetleri giderilecektir. Emniyet, istihbarat birimlerinin hazırlamış oldukları riskli kişiler listesi dikkate alınıp, incelemelerle ilişkin yeni kriterler belirlendi. Bank Asya, Fethullahçı Terör Örgütü okulları, sendika, bağış, sosyal medya hesabı, ortak ve kesin kanaat, BYLock gibi parametrelerde temel kriterler tespit edilmekte. Bakan Müezzinoğlu, yapmış olduğu değerlendirmelerde, "Örgütle bağlantısı olmayıp Bank Asya'dan konut kredisi kullanmış. Bu da suçlu sayılması için bir neden değil. Fakat Bank Asya'daki aldığı maaşın üçte birini örgütü vermiş. Bu benzerinde ayrıntılar dikkate alınıp yeni kriterler belirlendi" diye konuştu.

BANKAMATİK MEMURLARA DİKKAT

Devlette iş garantisinde Fethullahçı Terör Örgütü gibi yapıların beslenmesine katkı sağladığı mesajını veren Bakan Müezzinoğlu, kamuda bankamatik memurlarına dikkat çekerek, "Bakıyorsunuz ki yasa iş garantisi vermiş. Bir bakıyorsunuz bakanlığa, kuruma uğramamış olan onlarca müşavir var. Bankamatik memurlar diyoruz. Bakanlık, vekilleri gidiyor. Turizm müdürüne bakıyorsunuz ki mahkeme kararı ile 6 kez geri aynı göreve getiriliyor. Bu işi nasıl yürütebilirsiniz. Kamu personelleri rejimi değişmek zorunda" değerlendirmesinde bulundu.

YÜZDE 95 TAMAMLANDI

Darbe kalkışmasının sonrasında devletteki temizlik hareketlerinde asker, polis, hâkim ve savcı, istihbarat en başta olmak üzere kritik, stratejik noktalara öncelikler verildi. Bu noktalarda üst düzey yöneticilerin açığa alınarak, soruşturmaları tamamlandıktan sonra KHK ile atıldı. Devletin stratejik (müsteşar, genel müdürler en başta olmak üzere yöneticiler, general, emniyet müdürleri, istihbaratçı) noktalarının ilk önce açığa alma ve ihraçlar yolu ile yüzde 95'lik bölümünün temizlenmiş olduğu belirtildi.
 

 
Son Güncelleme: 27.09.2016 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.