banner388

Zor günler geçirmeye devam ediyoruz.

Yeni gün geçen günü aratıyor.

Alım gücünün düşmesi, aldı başını gidiyor. Görünen  köy  kılavuz istemez. Ülkemiz tarihin en kötü ekonomik girdabında.

Adalet, bilim, tarım, teknoloji yatırımları yerine betona yatırımla sayılı zenginlerin olduğu, arttığı ancak sayısız kişinin de fakir, fukara olduğu döneme girdik; içinden çıkamıyoruz.

Bu devran böyle elbette gitmeyecek.

Dolar aldı başını gidiyor iken iktidar sevenler "sabrımız doluyor" mesajları ile her şeyin üstünü bir çırpıda örtüp farklı mecralara ülkeyi taşımaya çalışır olsun; Yağ, un, şeker, salça… hatta su, bildiğiniz içme suyu dahi zamlandı. Her gün fiyat değişir mi?

Değişiyor.

Düzelmez mi?

Neden düzelmesin.

Ve  en  önemlisi. Yokluk dönemine yani bugüne, buraya nasıl geldik; neden böyle olduk. Hangi düşünce, din, dil, siyasi görüş olursa olsun, lütfen seslere eleştirilere kulak verin.

Unutmayın, sizi yanıltacak olan yani size yalan söyleyebilen kişi sizin ona karşı güven duyduğunuz kişiden başkası olamaz, size ihanet edecek kişi sizin uzağınızda biri olamaz. İnsanı üzen kişi onun sevgisini kazanmış kişidir. Ancak yalan söyleyen, ihanet eden, üzen kişiler o kulak asmadıklarınız değil hep sözüne güvendikleriniz bunu da unutmayın.

Verilere göre ekonomi politikaları belirlemeye ve kurgulamaya çalışmak, dökme su ile değirmen döndürmeyle eş anlamlıdır. Sonuçlara göre ekonomi politikaları uygulamakla gelişmekte olan ülkelerin istikrara kavuşması beklenmemelidir.

Çözüm gayet açıktır ve dünya piyasalarında rekabet gücü yüksek olan malları üretecek; ekonomi, siyasi, sosyal, toplumsal, hukuksal ve demokratik düzeni tesis edecek sistemi kurmaktır.

Değilse toplumlar, kısa dönem yerine uzun dönem istikrarının sağlanmasına yönelik düşünce bazında hazır olmadıklarında ve popülist yaklaşımlara prim verildiğinde, ülkemizdeki gibi açılan reform paketleriyle ekonomi canlandırılamayacağı gibi, istikrarda beklenmemelidir.

Çok net anlaşılmıştır ki; Türkiye’nin yeni bir modelden çok yeni bir iktidara ihtiyacı var!

-İnsanının geleceği üzerinden "ekonomik kumar" oynamayan, Vatandaşına tepeden bakmayan, seçim kazanma hırsı uğruna ülkeyi iflasa sürüklemeyecek, İnsanını bilerek, isteyerek ve bir inat uğruna fakirleştirmeyecek bir iktidara ihtiyacı var!                  

Sözün Gözü: Doğruyu herkes söyler ama doğru insan çok azdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.