banner388

Medikal estetik hekimlerine yapılan en sık başvuru sebeplerinden birisi de göz çevresi problemleridir. Çoğunluğu yaşa bağlı olmakla beraber yapısal deformasyonlarla da karşılaşılmaktadır. Peki hangi sorun ne şekilde tedavi edilebilir göz atalım…

    Kaz ayağı denilen göz çevresi kırışıklıklarına ve kaş düşüklüğüne botoks çözüm sunmaktadır. Dört ila altı ay aralıklarla yapılan bu uygulama ile mimik kırışıklıklarınızdan kurtulabilirsiniz.

    Göz altındaki morluk ve çökme için dolgu desteği gerekmektedir. Dolgu içerikleri kullanılan bölgeye göre değişmektedir. Elmacık ve çene hattı belirginleştirmede kullanılan dolgular daha yoğun içeriğe sahipken göz çevresi için özel dolgular tercih edilmelidir. Çünkü göz altında hedeflenen görünüm dolgunluk değil sadece sıkılık ve aydınlanmadır.

    Göz altındaki torbalanmalarında da dolgu tercih edilebilir. Ancak yüz çok zayıf ve çökmüşse orta yüz iyileştirme de yapılmalıdır. Yani elmacık hattında da bir toparlanma sağlamak adına farklı bir dolgu ilave edilebilir. Yapılan dolguların süresi ortalama bir yıldır. Etki süresi geçtiğinde bilinenin aksine yüzünüz daha kötü olmaz sadece eski halinize dönersiniz. Süre biter bitmez değil arzu ettiğiniz süre içerisinde de tekrarlatmanızda sakınca yoktur.

    Her göz altı torbalanma problemine dolgu desteği uygun olmayabilir. Muayene sırasında doktorunuz size ameliyat gerekliliği hakkında da bilgilendirecektir.

Göz çevresi ile ilgili her sorununuza mutlaka doktorunuzla iletişime geçmeli geri dönüşümsüz hatalar oluşmaması için dikkatli davranmanızı öneririm.

İyi haftalar…

Uz.Dr.Nihal ERGEN


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.