banner388
banner390
banner410

İrade sahibi olmak, intizam içinde, başarılı ve sıhhatli bir hayatın anahtarıdır. Bu anahtar, insanları mesut eder. Onun zıddına "Hızlı yaşamak" diyebiliriz.

Hızlı yaşamak sözü ile hızlı sürülen bir aracın durumu arasında çok büyük benzerlikler vardır.

Hareket halindeki bir otonun fireni tutmuyorsa, sürati artacak, önüne geleni çiğneyecek ve kendi sonu da felaket olacaktır.

İnsan denen mahluk aklını kullanmayıp yalnız nefsani arzularıyla hareket ediyorsa, hızı artmıştır; durumu, boşuna akıp giden nehir suyuna benzer

Akıl denen baraj ile sakinleştirilirse, gücü artacak, verimi yükselecektir.

Dünyada her şey canlıların rahat yaşayabilmesi için ölçülü ve ayarlı yaratılmıştır. Buna rağmen biz, havanın biraz sıcak veya biraz soğuk oluşu halinde hemen şikayet ederiz. Halbuki bu kabil değişiklikler, bizim ibret almamız içindir.

Dünyada mutluluğun anahtarı, intizamlı ve ölçülü yaşayıştır.

Vaziyeti hızlı yaşamak tabirine uyan kişilerde, ayarlı ve intizamlı bir hayat bulamazsınız. Onlar, yiyip içmekle yetinmezler; daha fazlasını isterler.

Başkalarını hiç düşünmezler, bencildirler. Geceyi gündüzü birbirine karıştırırlar, haram-helal tanımazlar. Onların hisleri, sadece hudutsuz zevk peşindedir.

Akıl rafa kaldırılmıştır. Dolayısıyla hal ve hareketleri çok kere çocukça veya delicedir. Onlar ekseriya sigara, kumar ve uyuşturucu müptelası olurlar. Bunların her biri zevkli ve keyif vericidir. Lakin hiç bir canlının yaşaması için onlara ihtiyacı yoktur. Her birinin ZEHİR olduğunu bildikleri halde, hiç bir kanun ve nizam tanımadan, önceleri küçük dozda ve ufak çocukların ellerini ateşe uzattıkları gibi denemek maksadıyla kullanılan bu maddeler, ateş gibi ani yakıcı olmadıkları gibi, kendilerine hoş gelir.

Çünkü hiç bir zehirli maddenin etkisi, ateşin alevi derecesinde ani değildir.

Felaketlerin, ilk tadım veya ilk adımla başladığını anlamak çok zordur.

Dolayısıyla bunların her birini birer "Gizli Düşman" olarak görmek icap eder. Gizli Düşman, yalnız insandan olmaz.

Böyle biline.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.