banner388

Yasaklar kalkıyor!

1 Haziran itibariyle birçok işletme açılacak olup yasakların çoğu da kalkacak.  Detaylar haberde...

Yasaklar kalkıyor!

1 Haziran itibariyle birçok işletme açılacak olup yasakların çoğu da kalkacak.  Detaylar haberde...

28 Mayıs 2020 Perşembe 21:11
Yasaklar kalkıyor!


ŞEHİRLERARASI KISITLAMA KALDIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yasaklarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, şehirler arası seyahat kısıtlamasının 1 Haziran'dan itibaren tamamen kaldırılacağını duyurdu.

KAFE-RESTORANLAR AÇILIYOR


 Erdoğan, 1 Haziran itibariyle seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından lokantalar ve kafelerin açılacağını da açıkladı. 
 Restoran, kafe, pastahane, çay bahçeleri ve kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 20'ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Eğlence ve nargile mekanları bu kapsamın dışında kalacak. Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak.


KREŞLER AÇILIYOR


Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı 1 Haziran'da açılacak olup yine 1 Haziran'dan itibaren sürücü kursları ve benzeri kurslar da hizmete açılacak.


PLAJLAR AÇILIYOR

Plajlar, milli parklar ve bahçeler belli kurallar çerçevesinde 1 Haziran'dan itibaren faaliyete geçebilecek. Müze ve ören yerleri de yine 1 Haziran'da açılacak.

Hayvan satış yerleri 1 Haziran'da, hipodromlar ise 10 Haziran'dan itibaren açık olacak. Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığı ile ilgili sınırlamalar da yine belli kurallar çerçevesinde kaldırıldı.


KONSERLER YAPILACAK


Açık hava konserleri de belli kontrol dahilinde faaliyete geçecek. Gençlik merkezleri, kütüphaneler 1 Hazarin'dan itibaren faaliyete geçecek.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ss 2020-05-29 09:43:34

kreşler açılıyor çocuklara sokağa çıkmak yasak))))